pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Indijo šokiralo skupinsko posilstvo in umor duševno prizadete Nepalke

Deli na:
Indijo šokiralo skupinsko posilstvo in umor duševno prizadete Nepalke

Foto: Reuters

Policija na severu Indije je danes aretirala osem osumljenih, da naj bi minuli teden skupinsko posilili in ubili duševno prizadeto Nepalko. Neka japonska turistka je medtem indijskega turističnega vodiča obtožila, da jo je omamil in posilil.

28-letnica iz Nepala je minuli teden izginila iz bolnišnice, kjer je bila na zdravljenju, nato pa so v sredo našli njeno izmaličeno truplo na polju v indijski zvezni državi Haryana, kakih 80 kilometrov severno od New Delhija.

Danes je sledila aretacija osmih osumljenih, enega pa še iščejo, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedal vodja tamkajšnje policije.

Obdukcija je pokazala, da so napadalci žensko najprej z močnim udarcem v glavo onesposobili, nato pa jo večkrat posilili. Po navedbah lokalnih medijev pa naj bi ji celo odstranili več notranjih organov.

Že v sredo je zaradi izredno krutega posilstva duševne bolnice v indijski prestolnici protestiralo več sto ljudi in pripravilo nočno bedenje ob svečah. Podobni protesti so potekali po skupinskem posilstvu študentke na avtobusu v New Delhiju leta 2012.

20-letno japonsko turistko naj bi medtem v nedeljo omamil in nato posilil indijski turistični vodič v mestu Jaipur na severu države, je danes sporočila policija. Osumljenec je na begu.

Študentki je moški, kot je policistom povedala sama, ponudil, da ji na motorju razkaže mesto, znano po veličastnih palačah in trdnjavah. Zvečer jo je nato na obrobju mesta posilil, potem ko ji je zatrdil, da jo bo le odpeljal nazaj v hotel. Sama meni, da ji je pred tem v hrano podtaknil drogo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Gre za zadnja v vrsti podobnih spolnih napadov v Indiji. Ti so večje pozornosti deležni od omenjenega skupinskega posilstva študentke na avtobusu leta 2012. Čeprav so zakonodajo proti nasilju nad ženskami od takrat zaostrili, se dejanska situacija ni bistveno izboljšala.