nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zagrebško sodišče zavrnilo Bandićevo tožbo proti HTV

Deli na:
Zagrebško sodišče zavrnilo Bandićevo tožbo proti HTV

Foto: Bobo

Sodišče v Zagrebu je danes zavrnilo tožbo zagrebškega župana Milana Bandića proti hrvaški televiziji (HTV) zaradi predvajanja domnevno žaljivih izjav hrvaškega premiera Zorana Milanovića lani spomladi. V podobni Bandićevi tožbi proti televiziji RTL je isto sodišče odločilo, da mora medijska hiša plačati denarno kazen.

Bandić je od HTV zahteval 120.000 kun (15.790 evrov), ker je ocenil, da novinarke javne televizije niso profesionalno opravile svojega dela in se niso ogradile od spornih Milanovićevih izjav. Hrvaški premier je med volilno kampanjo pred lanskimi lokalnimi volitvami posredno omenil Bandićevo vpletenost v korupcijo.

Sodnica zagrebškega občinskega sodišča Zorka Čačić Zagrajski je danes odločila, da je Bandićeva tožba neutemeljena. Kot je pojasnila, novinarke HTV niso spodbujale premierja Milanovića, naj da take izjave, temveč so ravnale v dobri veri in profesionalno ter v skladu z zakonom o medijih.

Zagrebško občinsko sodišče je v primeru podobne Bandićeve tožbe proti televiziji RTL septembra odločilo drugače. Na prvi stopnji so ocenili, da mora televizija Bandiću zaradi Milanovićeve žalitve in obrekovanja plačati 50.000 kun (6525 evrov).

Bandić je zaradi spornih Milanovićevih izjav tožil več hrvaških medijev in novinarjev. Tožil je tudi svojega nekdanjega strankarskega šefa Milanovića, od katerega zahteva 300.000 kun (39.473 evrov).

Dolgoletnega zagrebškega župana so sredi oktobra prijeli v korupcijskem primeru Agram skupaj s še 15 osebami zaradi suma zlorabe položaja, utaje davkov in carin ter trgovanja z vplivom, s čimer naj bi mestu Zagreb povzročili škodo v višini 20 milijonov kun (2,6 milijona evrov). Po izpustitvi iz pripora se lahko brani s prostosti, a ne sme opravljati županskih nalog.