nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

Za kosilo z Warrenom Buffettom bogataš plačal tri milijone evrov

Deli na:

Warren Buffett je trenutno tretji najbogatejši človek na svetu, vendar na splošno živi zelo skromno. Za kosilo ne bi nikoli plačal več milijonov evrov. Vendar so nekateri za kosilo z njim pripravljeni odšteti veliko denarja. Na dražbi je neznani bogataš za obed z Buffettom namreč plačal astronomskih 2,8 milijona evrov.

Ameriški milijarder vsako leto v dobrodelne namene priredi dražbo, na kateri se lahko dražitelji potegujejo za kosilo s finančno legendo v New Yorku. Buffett je letos z 2,8 milijona evrov podrl svoj lastni rekord. Lani je kosilo na dražbi prodal "le" za nekaj več kot dva milijona evrov. Kosilo z Buffettom velja med finančnimi krogi sveta za čast in poveča sloves najvišjih ponudnikov.

Neznani ponudnik bo lahko tako letos z Buffettom skupaj s sedmimi prijatelji obedoval v newyorški restavraciji Stakehouse Smith & Wollensky. Dražba se je začela z izklicno ceno 20.000 evrov. Kmalu je cena narasla na pol milijona evro, na koncu pa na 2,8 milijona evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Denar bo šel v dobrodelne namene. Buffett vsako leto denar daruje fundaciji Glide, ki pomaga brezdomcem v San Franciscu. Na zadnjih 13 dražbah je za fundacijo zbral že nekaj več kot devet milijonov evrov.

81-letni Buffett velja za vlagateljsko legendo. Izvršni direktor holdinga Berkshire Hathaway je s približno 50 milijardami ameriških dolarjev tretji najbogatejši človek na svetu. Kljub temu živi precej preprosto in veliko denarja namenja za dobrodelne namene. Skoraj celotno premoženje bo po svoji smrti namenil dobrodelni fundaciji svojega dobrega prijatelja, Microsoftovega milijarderja Billa Gatesa.

loading...
Loading...