stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Za kosilo z Warrenom Buffettom bogataš plačal tri milijone evrov

Deli na:

Warren Buffett je trenutno tretji najbogatejši človek na svetu, vendar na splošno živi zelo skromno. Za kosilo ne bi nikoli plačal več milijonov evrov. Vendar so nekateri za kosilo z njim pripravljeni odšteti veliko denarja. Na dražbi je neznani bogataš za obed z Buffettom namreč plačal astronomskih 2,8 milijona evrov.

Ameriški milijarder vsako leto v dobrodelne namene priredi dražbo, na kateri se lahko dražitelji potegujejo za kosilo s finančno legendo v New Yorku. Buffett je letos z 2,8 milijona evrov podrl svoj lastni rekord. Lani je kosilo na dražbi prodal "le" za nekaj več kot dva milijona evrov. Kosilo z Buffettom velja med finančnimi krogi sveta za čast in poveča sloves najvišjih ponudnikov.

Neznani ponudnik bo lahko tako letos z Buffettom skupaj s sedmimi prijatelji obedoval v newyorški restavraciji Stakehouse Smith & Wollensky. Dražba se je začela z izklicno ceno 20.000 evrov. Kmalu je cena narasla na pol milijona evro, na koncu pa na 2,8 milijona evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Denar bo šel v dobrodelne namene. Buffett vsako leto denar daruje fundaciji Glide, ki pomaga brezdomcem v San Franciscu. Na zadnjih 13 dražbah je za fundacijo zbral že nekaj več kot devet milijonov evrov.

81-letni Buffett velja za vlagateljsko legendo. Izvršni direktor holdinga Berkshire Hathaway je s približno 50 milijardami ameriških dolarjev tretji najbogatejši človek na svetu. Kljub temu živi precej preprosto in veliko denarja namenja za dobrodelne namene. Skoraj celotno premoženje bo po svoji smrti namenil dobrodelni fundaciji svojega dobrega prijatelja, Microsoftovega milijarderja Billa Gatesa.