stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Woody Allen: Obtožbe o spolnem nadlegovanju pastorke so plod maščevanja Mie Farrow

Deli na:
Woody Allen: Obtožbe o spolnem nadlegovanju pastorke so plod maščevanja Mie Farrow

Foto: Reuters

Pastorka slavnega filmarja Dylan Farrow je v soboto zavrnila trditve Woodyja Allena, da so obtožbe o spolnem nadlegovanju neresnične in plod maščevanja zavrnjene soproge Mie Farrow. Allen je v petek objavil odgovor na obtožbe Dyaln Farrow, da jo je spolno nadlegoval, ko je bila še sedem let star otrok.

Obtožbe iz leta 1992 je Dyaln Farrow v začetku meseca v časopisu New York Times ponovno opisala, v petek pa je v istem časopisu odgovor na obtožbe objavil 78-letni Woody Allen, ki je krivdo za dogajanje ponovno zvalil na nekdanjo spremljevalko Mio Farrow.

Razložil je, da je Mia Farrow napeljevala posvojeno hčerko, naj ga obtoži spolnega nadlegovanja v času, ko sta se na sodišču prepirala o skrbništvu nad otroci. Med drugim sta šla sta narazen zato, ker je Woody začel ljubezensko razmerje z najstnico, sicer posvojenko Mie Farrow, s katero je danes poročen.

V odgovoru na obtožbe Allen pravi, da ni bil nikoli obtožen, strokovnjaki univerze Yale pa so ugotovili, da ni bilo spolne zlorabe. Pravi tudi, da je prestal preizkus z detektorjem laži in odgovor sklenil z zagotovilom, da se s tem več ne bo ukvarjal.

Dylan Farrow je vse njegove trditve gladko zavrnila. "Nič ne more spremeniti resnice. Nikoli nisem odstopila od opisa stvari, ki mi jih je storil in spomin nanje bo ostal z menoj do konca življenja. V svojem odgovoru le pogreva stare legalizme, sprevračanja resnice in laži," je zapisala in zavrnila Allenovo trditev, da je zlorabo prijavila njena mama.


"Prijavil jo je otroški zdravnik, ki me je pregledal. Sodni dokumenti kažejo, da je bil moj oče na zdravljenju že leta 1991 zaradi tega kar je počel z menoj," je pojasnila.

Dylan Farrow je prav tako zavrnila Allenovo trditev o prestanem preizkusu z detektorjem laži. "Test so opravili strokovnjaki, ki jih je sam najel. Uradni test na policiji je zavrnil in tožilci seveda niso hoteli upoštevati opravljenega testa. Tudi sodišče, ki je leta 1992 dodelilo skrbništvo mami, je zavrnilo očetove strokovnjake kot pristranske, poleg tega pa se nihče med njimi ni poskusil pogovoriti z menoj."

"Tudi varuška je pričala o neprimernem spolnem obnašanju do mene. Sodišče je povsem zavrnilo očetove trditve, da me je mama napeljevala k obtožbam zaradi maščevanja, kot navadno odvračanje pozornosti. Sodišče je ugotovilo, da je bilo njegovo obnašanje zelo neprimerno in je skrbništvo zaradi zaščite otroka dodelilo mami," med drugim piše Dylan Farrow.

Obtožbe so prišle prvič na dan že leta 1992, ko sta se Mia Farrow in Woody Allen po 12 letih skupnega življenja ločevala. Razlog je bil med drugim Allenovo ljubezensko razmerje z najstnico Soon-Yi Previn, ki jo je Mia Farrow posvojila, še ko je bila v razmerju s skladateljem Andrejem Previnom. Mia Farrow in Woody Allen sta skupaj posvojila Dylan in Mosesa ter spočela sina po imenu Satchel, ki se je kasneje preimenoval v Ronana. Zanj sicer ni čisto jasno, ali je biološki sin Woodyja Allena ali ljubimca Mie Farrow Franka Sinatre.

"Kateri je vaš najbolj priljubljen film od Woodyja Allena? Preden odgovorite na vprašanje, morate vedeti: Ko sem bila stara sedem let, me je Woody Allen prijel za roko in odpeljal na zatemnjeno, omari podobno podstrešje na drugem nadstropju naše hiše. Povedal mi je naj se uležem na trebuh in se igram z bratovim električnim vlakom. Nato me je spolno napadel," med drugim piše Dylan in navaja druge primere zlorabe, ki naj bi jih Allen tako spretno opravljal, da mama ni nikoli izvedela, sami žrtvi pa se je zdelo, da so te stvari nekaj normalnega.