kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Wizz Air odpovedal lete v Italijo; Air France zaradi koronavirusa v varčevalne ukrepe

Deli na:
Wizz Air odpovedal lete v Italijo; Air France zaradi koronavirusa v varčevalne ukrepe

Letalskim prevoznikom novi koronavirus povzroča številne preglavice. - Foto: Profimedia

Letalskim prevoznikom novi koronavirus povzroča številne preglavice. Madžarski nizkocenovni prevoznik Wizz Air je med 10. marcem in 4. aprilom odpovedal vse polete v Italijo, francoski Air France je sprejel varčevalne ukrepe, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na spletni strani Wizz Aira trenutno ni mogoče najti nobenega leta v Italijo v obdobju od 10. marca do 4. aprila, navaja madžarska tiskovna agencija MTI. Wizzair sicer leti v Rim, Bologno, Catanio, Neapelj, Milano in Bari.

V podjetju so napovedali, da bodo kmalu posredovali več informacij.

V Air France so medtem sprejeli nove ukrepe za zmanjševanje stroškov, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Letalska družba je svojim menedžerjem poslala pismo, v katerem med drugim poudarja, da se je vpliv virusa Covid-19 na letalski promet od prejšnjega tedna močno okrepil. Odpovedi ne beležijo le na letih na Kitajsko in v Azijo, ampak na vseh svojih linijah.



Številne korporativne stranke so omejile potovanja svojih zaposlenih, je izpostavil glavni finančni direktor družbe Steven Zaat. Zato bo varčeval tudi Air France; med ukrepi so zamrznitev novega zaposlovanja na področju storitev, ki niso neposredno vezane na osnovno delovanje podjetja, zmanjšanje nenujnih izdatkov, denimo za službene poti in svetovalce, ter pregled investicijskih načrtov.

Po navedbah časnika Les Echos je podobna navodila izdala partnerska družba Air Franca, nizozemski letalski prevoznik KLM. Ta je zaposlene med drugim pozval, naj v obdobju, ko je letov zaradi odpovedi manj, izkoristijo dopust.

Air France, KLM in druge letalske družbe so začasno ustavile praktično vse lete na Kitajsko, epicenter izbruha epidemije koronavirusa, ki je doslej terjal več kot 2700 življenj. Prejšnji teden je združenje letalskih prevoznikov IATA ocenilo, da bodo letalski prevozniki v azijsko-pacifiški regiji letos zaradi koronavirusa izgubili 27,8 milijarde dolarjev prihodkov.