Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Windows 8.1 bo na voljo 18. oktobra

Deli na:
Windows 8.1 bo na voljo 18. oktobra

Foto: Reuters

Nova različica Microsoftovega operacijskega sistema Windows bo na voljo 18. oktobra, so včeraj sporočili iz ameriškega tehnološkega velikana. Windows 8.1 na trg prihaja leto dni po predstavitvi svojega predhodnika Windows 8, ki je bil zaradi sprememb uporabniškega vmesnika deležen slabega odziva s strani uporabnikov.

Nova različica operacijskemu sistemu med drugim vrača gumb Start, pri Microsoftu pa so dodali tudi številne druge funkcije in izboljšave, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Windows 8.1 prinaša precej izboljšav na področju personalizacije, spletnega brskalnika Internet Explorer 11, iskanja po spletu, vgrajenih aplikacij, med katerimi bo tudi nekaj novih, izboljšano izkušnjo pri uporabi Windows Store in integracijo z oblačno storitvijo Skydrive," je na Microsoftovem blogu zapisal Brandon LeBlanc.

Windows 8.1 bo na voljo kot brezplačna nadgradnja za imetnike licence za Windows 8, na voljo pa bo tudi kot samostojen operacijski sistem.

Microsoft je Windows 8 predstavil oktobra lani, vendar pa je bil operacijski sistem s strani uporabnikov deležen mlačnega odziva. Ameriško podjetje je zato prisluhnilo uporabnikom in pohitelo z nadgradnjo.

Microsoft je po lastnih navedbah v prvih šestih mesecih po predstavitvi Windows 8 sicer prodal približno 100 milijonov licenc.