Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

WHO: Novi podatki o koronavirusu za Italijo prvo znamenje upanja

Deli na:
WHO: Novi podatki o koronavirusu za Italijo prvo znamenje upanja

Razkuževanje ulic v Firencah. - Foto: Profimedia

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) vidi prva znamenja upanja, da so strogi ukrepi omejevanja gibanja v Italiji učinkovali. Število novih okužb in število smrtnih žrtev je v zadnjih dveh dneh rahlo upadlo. A po besedah tiskovne predstavnice WHO Margaret Harris je še prezgodaj govoriti o preobratu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po podatkih, objavljenih v ponedeljek zvečer, je v Italiji od nedelje umrl 601 človek, skupno pa je v državi število mrtvih naraslo na 6077. To je bil drugi dan zapored, da so v tej najhuje prizadeti državi zaradi pandemije zabeležili upad smrtnih žrtev. Število potrjenih okužb je naraslo na 63.927. Doslej je ozdravelo 7432 bolnikov.



Harrisova je danes še dejala, da je po svetu po drugi strani število okužb z novim koronavirusom in umrlih čez noč strmo naraslo. WHO naj bi nove podatke objavila danes. Po podatkih organizacije je bilo v ponedeljek zvečer po svetu 335.000 potrjenih okužb z novim koronavirusom in 15.000 smrtnih žrtev. Univerza John Hopkins medtem danes govori že od 385.000 primerih in 16.000 mrtvih.



Po besedah Harrisove je 85 odstotkov novih okužb v ZDA in Evropi, od tega približno polovica v Evropi. Z nedelje na ponedeljek je število potrjenih okužb po svetu poskočilo za več kot 40.000, ta rekord pa bi lahko kmalu padel, je dejala predstavnica WHO. Porast števila novih okužb gre po njenih besedah po eni strani pripisati temu, da se izvaja vse več testiranj, obenem pa kaže, da se okuži vedno več ljudi.