mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Vučić, ki ga je Milanović označil za "vojnega nasilneža", bi Hrvatu odgovoril z gospodarsko rastjo Srbije

Deli na:
Vučić, ki ga je Milanović označil za "vojnega nasilneža", bi Hrvatu odgovoril z gospodarsko rastjo Srbije

Aleksandar Vučić - Foto: Profimedia

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je danes dejal, da ga ne skrbi, da bi novoizvoljeni hrvaški predsednik Zoran Milanović blokiral pot Srbije v Evropsko unijo. Gospodarsko rast Srbije pa je označil za najboljši odgovor na Milanovićeve žalitve med volilno kampanjo.

Milanović, ki je bil v nedeljo v drugem krogu volitev izvoljen za novega predsednika Hrvaške, je med volilno kampanjo dejal, da poti Srbije v EU ne bo blokiral, "razen če nam ne bodo dali toliko razlogov, da ne bomo imeli druge izbire".

Za Vučića, nekdanjega sodelavca sedaj že pokojnega srbskega predsednika Slobodana Miloševića, pa je dejal, da je "vojni nasilnež", ki je hrvaške Srbe hujskal k vojnemu uporu proti hrvaškim oblastem v 90. letih prejšnjega stoletja, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

"Slišal sem že vse mogoče. Skomignete z rameni in pustite tem velikanom, da delajo svoje in svojo državo porivate naprej," je dejal Vučić novinarjem.

"Če nas bo Hrvaška blokirala ali ne, bomo mi še naprej rasli dvakrat hitreje od nje .... želimo pa ji vse najboljše in dobre odnose z njo," je dodal.

Milanoviću ob zmagi sicer še ni čestital, saj da čaka na uradne izide volitev.

Izid hrvaških volitev je komentiral po srečanju s srbskimi otroci s Hrvaške ob pravoslavnem božiču. V nagovoru otrokom je izpostavil pomen "enotnosti srbskega naroda, da uporabljamo isti jezik in cirilico ob spoštovanju vseh drugih pisav".

Povedal je še, da se je danes dopoldne po telefonu pogovarjal z vodilnim predstavnikom Srbov na Hrvaškem Miloradom Pupovcem (SDSS), saj je želel izvedeti njegovo stališče o hrvaških volitvah.