oven Dobra karma

Astrologija: za vročekrvnega Ovna morate biti ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 5. aprila

DOG20141209_ZIG2609 Reporter.si

Boštjan M. Turk: Prvorazrednost se v Sloveniji ...

denar, politika, gospodarstvo Svet24.si

Drugi paket pomoči: krediti namesto subvencij, ...

20200330-00997929 Necenzurirano

Kdo vse svetuje Gantarju v boju proti COVID-19

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_Nuša Rojs Njena.si

Nuša Rojs spet z Mijom

Svet

Vrnitev Slovencev z ladje v karanteni

Deli na:
Vrnitev Slovencev z ladje v karanteni

Šest slovenskih potnikov z ladje za križarjenje Diamond Princess se bo predvidoma v Evropo vrnilo skupaj z drugimi Evropejci. - Foto: Profimedia

Šest slovenskih potnikov z ladje za križarjenje Diamond Princess se bo predvidoma v Evropo vrnilo skupaj z drugimi Evropejci. Zunanje ministrstvo se je namreč z evropskimi partnerji dogovorilo za skupni prevoz potnikov iz evropskih držav, ki bodo predvidoma iz Japonske v Evropo prileteli do konca tedna.

Glavna partnerica pri organizaciji skupnega prevoza državljanov Evropske unije naj bi bila Italija. Skupaj pa naj bi proti Evropi poleteli še državljani Nemčije, Hrvaške, Romunije in Grčije.
Z MZZ so za STA še potrdili, da se je danes začel postopek izkrcavanja potnikov, ki imajo potrdilo z negativnim izvidom glede okužbe z novim koronavirusom iz Kitajske.
Po zadnjih podatkih sta bila testa glede okužbe z novim virusom iz Kitajske pri dveh Slovencih negativna, za preostale štiri zaenkrat še vedno ni podatkov. Med šestimi Slovenci na Diamond Princess so štirje iz Slovenj Gradca. Tamkajšnja občina sporoča, da jim je v primeru kakršnih koli logističnih ali drugih težav pripravljena priskočiti na pomoč.
Na Japonskem je ladjo Diamond Princess, na kateri so po zadnjih podatkih potrdili najmanj 621 okužb z virusom, danes zapustilo približno 500 potnikov, pri katerih so bili testi za okužbo negativni.
Japonske oblasti so v torek sporočile, da so teste opravile pri vseh potnikih z ladje, da pa bo potrebnega nekaj časa za nekatere rezultate testov, zaradi česar naj bi se potniki izkrcali do 21. februarja.

loading...
Loading...