polna luna 4 Dobra karma

Tedenski horoskop: polna luna tokrat prinaša ...

prevara, obvestilo Svet24.si

FOTO: Podarili naj bi čevlje in majice, v resnici...

jansa smucanje tw Reporter.si

Janez Janša z lažnim pripisom pod fotografijo ...

Jelko Kacin Svet24.si

Jelko Kacin: Omilitev nekaterih ukrepov morda že ...

Zdravko Počivalšek Necenzurirano

Nova zgodba, novi sumi pri poslih z maskami

Jon Ola Sand Odkrito.si

Žalostno slovo od melodij

jan plestenjak Njena.si

Jan Plestenjak šokiral z novim videzom

Slovenija

Občuten upad potnikov na letališču Jožeta Pučnika tudi decembra

Deli na:
Občuten upad potnikov na letališču Jožeta Pučnika tudi decembra

Stečaj Adrie Airways se je na brniškem letališču močno poznal tudi decembra - Foto: Bobo

Stečaj Adrie Airways se je na brniškem letališču močno poznal tudi decembra. Zabeležili so okoli 85.500 potnikov, kar je 21 odstotkov manj kot decembra 2018, so sporočili iz državnega statističnega urada. Lani je prek brniškega letališča potovalo 1,719 milijona potnikov, kar je 5,1 odstotka manj kot leto prej.

Na brniškem letališču je bil lani manjši tudi blagovni promet, in sicer so pretovorili za 11.000 ton tovora, kar je skoraj osem odstotkov manj kot leto prej.

V družbi Fraport Slovenija so januarja za STA navedli, da so z nadomestilom izpadlega prometa v zadnjih treh mesecih leta 2019 zadovoljni, saj so sprva pričakovali nekoliko večji izpad števila potnikov. "Glede na trenutne napovedi prometa ocenjujemo, da se bo ta razvijal skladno s pričakovanji. Letos pričakujemo vsaj 1,5 milijona potnikov," so dodali.

Medtem ko na letališču beležijo padec potnikov, pa se ta krepi v pristaniščih. V teh so lani našteli več kot 143.500 potnikov, kar je osem odstotkov več kot leta 2018.Blagovni promet v Luki Koper je bil v zadnjem mesecu lanskega leta manjši kot leto prej. Kot so sporočili iz statističnega urada, je bilo pretovorjenega nekaj več kot milijon ton blaga, kar je za 31 odstotkov manj kot decembra 2018.

Malenkost se je okrepilo število potnikov v avtobusnem mestnem javnem prevozu. Avtobusi so jih decembra prepeljali nekaj več kot pet milijonov oz. 0,1 odstotka več kot decembra 2018. V medkrajevnem in mednarodnem prometu pa so avtobusni prevozniki decembra našteli več kot dva milijona potnikov, kar na letni ravni predstavlja 11-odstotno rast.

Od cestnih motornih vozil, ki so bila v Sloveniji registrirana decembra lani, jih je bilo prvič v Sloveniji registriranih okoli 8800, kar je za 13 odstotkov več kot decembra 2018. Med temi je bilo nekaj več kot 7000 osebnih avtomobilov, kar je skoraj 19 odstotkov več kot v enakem predlanskem obdobju.

loading...
Loading...