Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

Svet

Vojaški pilot sirskega režima zavrnil ukaz in napadel lastno vojsko

Deli na:
Vojaški pilot sirskega režima zavrnil ukaz in napadel lastno vojsko

Foto: Reuters

Vojaški pilot režima Bašarja al Asada je po navedbah sirskih opozicijskih aktivistov sredi boja zavrnil ukaz za napad, nato pa napadel pripadnike lastne vojske. Boji se medtem nadaljujejo po celotni Siriji, kjer se trenutno mudi delegacija ZN, ki želi oceniti, kje se nahajajo begunci, poroča nemška tiskovna agencija.

V severni provinci Idlib so uporniki po navedbah Sirskega observatorija za človekove pravice napadli vojaške točke al Asadovega režima, s čimer so želeli prekiniti preskrbovalne poti sirske vojske.

V Siriji se trenutno mudi delegacija ZN, ki si želi ustvariti sliko o tem, kje se nahajajo begunci. Po podatkih ZN naj bi bilo od humanitarne pomoči odvisno že okoli štiri milijone ljudi.

Urad Sklada ZN za otroke (Unicef) za Bližnji vzhod in Severno Afriko je kritičen do slabega položaja sirskih otrok, ki za konflikt plačujejo najvišjo ceno.

Sirsko zunanje ministrstvo pa je med drugim izrazilo nasprotovanje pobudi številnih držav za preiskavo konflikta v Siriji pred Mednarodnim kazenskim sodiščem (ICC). V pismu, naslovljenem na Varnostni svet ZN, je sirski režim pojasnil, da tisti, ki to zahtevajo, ignorirajo dolžnost sirske vlade, da svoje ljudstvo ščiti pred teroristi, dodaja dpa.

loading...
Loading...