martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

Zvezdnikova žena doživela še drugi spontani splav

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Kmalu bodo plače višje, a tudi računi

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Svet

Vojaški pilot sirskega režima zavrnil ukaz in napadel lastno vojsko

Deli na:
Vojaški pilot sirskega režima zavrnil ukaz in napadel lastno vojsko

Foto: Reuters

Vojaški pilot režima Bašarja al Asada je po navedbah sirskih opozicijskih aktivistov sredi boja zavrnil ukaz za napad, nato pa napadel pripadnike lastne vojske. Boji se medtem nadaljujejo po celotni Siriji, kjer se trenutno mudi delegacija ZN, ki želi oceniti, kje se nahajajo begunci, poroča nemška tiskovna agencija.

V severni provinci Idlib so uporniki po navedbah Sirskega observatorija za človekove pravice napadli vojaške točke al Asadovega režima, s čimer so želeli prekiniti preskrbovalne poti sirske vojske.

V Siriji se trenutno mudi delegacija ZN, ki si želi ustvariti sliko o tem, kje se nahajajo begunci. Po podatkih ZN naj bi bilo od humanitarne pomoči odvisno že okoli štiri milijone ljudi.

Urad Sklada ZN za otroke (Unicef) za Bližnji vzhod in Severno Afriko je kritičen do slabega položaja sirskih otrok, ki za konflikt plačujejo najvišjo ceno.

Sirsko zunanje ministrstvo pa je med drugim izrazilo nasprotovanje pobudi številnih držav za preiskavo konflikta v Siriji pred Mednarodnim kazenskim sodiščem (ICC). V pismu, naslovljenem na Varnostni svet ZN, je sirski režim pojasnil, da tisti, ki to zahtevajo, ignorirajo dolžnost sirske vlade, da svoje ljudstvo ščiti pred teroristi, dodaja dpa.

loading...
Loading...