Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Stric iz ozadja: Paragrafi ustave za pravično in solidarno družbo

Deli na:
Stric iz ozadja: Paragrafi ustave za pravično in solidarno družbo

Foto: Bobo

Preambula. Izhajajoč iz tradicije narodnoosvobodilnega boja in revolucionarne zapuščine potom majorja Mitje ter v skladu s simboliko velike dražgoške bitke, razglašamo Ustavo za pravično in solidarno družbo.

Paragrafšt. 1 – Dosmrtno se konfiscira in  nacionalizira celotno premoženje vseh tistih državljank in državljanov, ki v vstajniških pohodih niso prepoznali napredne revolucionarne misli, ki se je skozi leta oblikovala v naši predhodnici komunistični partiji, potem pa v Forumu 21 in Forumu 571. Tistim, ki so aktivni člani Zbora za republiko, se vzame tudi tisto, česar nimajo.

Paragraf št. 2 – V mestih in vaseh se opravi nova agrarna reforma, imenovana »dialog z zemljo«. Nova delitev kmetijskoobdelovalne zemlje se razdeli po naslednjem ključu: vodilni reovlucionarji pravične in solidarne družbe si izberejo zemljišča in parcele v velikosti in kakovosti po svojih željah. Prvobojniki, torej tisti, ki so bili v prvih bojnih linijah odpora in jih je tepla nedemokratična policija samo zato, ker so metali granitne kocke – tem se dodeli vsakemu po pol hektarja zemlje za ohišnico. Če hiše nimajo, to ne spremeni ključa delitve. Preostali podporniki imajo pravico do najema pod ugodnimi pogoji, ki jih določi posebni agrarni zakon.

Paragraf št. 3 – Oblikuje se začasna vstajniška vlada za pravično in solidarno družbo, ki deluje kot kolektivno predsedstvo. Sestavljajo ga: Spomenka Hribar – za spravo levice z levico; Darko Štrajn – za akademsko nadgradnjo; Jože Pirjevec – za prenovo zgodovine po letu 1990; Božo Repe – za zgodovinsko ideologijo; Dušan Keber – za socialno medicino vstaje; Igor Koršič – za selekcijo medijev; Vlado Miheljak – za sanacijo desničarjev; Niko Toš – za nadaljevanje ustreznega javnega mnenja; Aleš Črnič – za vpogled v delo Katoliške cerkve; Miha Butara – za temelje marksizma in splošni ljudski odpor; Igor Vidmar – kar tako, častni član; Franc Žnidaršič – za privilegije levih upokojencev; Ljubo Bavcon – za človekove pravice na levici in Lojze Ude – za kaznovalno politiko in zapore.

Paragraf št. 4 – Oblikuje se samoupravna demokratična ekonomija, katere cilj je zavarovanje narodovega bogastva z vsemi sredstvi, tudi z oboroženim odporom. Enoto vodi Jože Mencinger ob podpori Maksa Tajnikarja.

Paragraf št. 5 – Pravična in socialna družba temelji na prerazporeditvi pokojninskega sklada in na odpravi krivic, ki jih je povzročilo revolucionarno nasilje prejšnje vlade. Milanu Kučanu se tako dodeli dodatek k pokojnini v obliki desetkratnika plače pokojnine Janeza Stanovnika. Sočasno se mu s posebnim zakonom odvzame dodatek, ki mu ga je priskrbel krščanski desničar Matej Tonin, ker denarja od klerikalcev ne sprejemamo. Prvoborcem pravične in socialne družbe, ki so bili 20. decembra 2012 na Roški, se – če so upokojeni – dodeli dodatek za izpostavljenost v višini  povprečne mesečne plače guvernerja Banke Slovenije. Slednjega se ukine z Banko Slovenije vred, njene naloge prevzame revolucionarna denarna policija, ki bo imenovana s posebnim zakonom. Preostalim prvoborcem se zaradi pomanjkanja denarja v pokojninskem skladu dodeli posebno javno priznanje, ki se objavi v vseh naših medijih. Z izjemo v Demokraciji in Reporteju, ki ju s posebnim revolucionarnim aktom ukinjamo.

Paragraf št. 6 – Začasno ime prenovljene socialne in pravične države je bivša republika SFRJ, kar je temelj za prenovo ozemeljske, politične in finančne nove balkanske zveze. Razpiše se referendum o ponovni vključitvi v skupno državo. Zakon o referendumu določi pravico glasovanja, ki je odvisna od sodelovanja v vstajah. Referendumi se izpeljejo javno na glavnih trgih vseh mest in vasi. Razen na tistih, kjer so še vedno oporišča desnega odpora, klerikalizma in Zbora za republiko.

Paragraf št. 7 – Sprejme se nujni zakon po hitrem postopku za sanacijo desničarjev. Prevzgoja fanatikov poteka v posebnih delovnih taboriščih, kjer se delovno silo uporabi za sanacijo pogorelega gradbenega sektorja. Vernike desnice se sanira deloma z javnimi deli, deloma pa s posebnimi prevzgojnimi tečaji. Volivce desnice se prevzgaja s popotovanji po porušeni domovini, ki je rezultat vlade Janeza Janše. Kaže se jim lačne, umazane otroke, upokojence, ki ne morejo ne živeti in ne umreti, gradbene jame, v katerih še zdaj ni nič, zaraščene travnike in drugo. Če to ne pomaga, se uporabi delovna sanacija.

Paragraf št. 8 – Uvede se pravna država, ki temelji na načelu: tisti, ki ga razglasimo za krivega, ni nedolžen.

Paragraf št. 9 – V pravični in socialni državi vlada ljudstvo. Zato vsako leto pod lipami ljudstvo pove svoje mnenje. To se upošteva, če je skladno. Če lip ni, ni volje ljudstva. Lipa je namreč slovenski simbol demokratičnosti.

Paragraf št. 10 – Izstopi se iz EU, Nata, Evrope in po potrebi tudi s Planeta.

Paragraf št. 11 – Simbol države je zastava z rdečo zvezdo, himna pa je Grad gori, grof beži, vino teče, naj, če teče kri.

 

P. S.: Na levici se sprašujejo, kako naprej? Kako pa, če rinejo nazaj!