ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

elektrika (1) Svet24.si

Ste pripravljeni na večdnevni električni mrk?

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

2_miha novak Njena.si

Čuk Miha razkril, kako se je zaljubil v novo ...

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

Svet

Vlada za člana Evropskega računskega sodišča predlaga Petroviča

Deli na:
Vlada za člana Evropskega računskega sodišča predlaga Petroviča

Jorg Kristijan Petrovič. - Foto: Miha Mali

Vlada je danes sklenila za slovenskega kandidata za člana Evropskega računskega sodišča predlagati Jorga Kristijana Petroviča, od pomladi 2013 prvega namestnika predsednika slovenskega računskega sodišča. Na položaju bo nasledil Sama Jereba, ki se mu mandat na sodišču v Luksemburgu izteče 6. maja 2022.

Na junija objavljeni poziv za zbiranje predlogov možnih kandidatov za člana Evropskega računskega sodišča so se prijavili štirje kandidati. Po pregledu dokumentacije se je kot najprimernejši kandidat izkazal Petrovič, so po seji vlade sporočili z ministrstva za finance.

Petrovič je magister ekonomije. Več let je bil vrhovni državni revizor, ima odlične vodstvene, komunikacijske in strokovne kompetence ter veliko delovnih izkušenj v mednarodnem okolju, pa tudi izkušnje na delovnih mestih, povezanih z revizijo in nadzorom, so nanizali na ministrstvu.

Evropsko računsko sodišče deluje kot kolegijski organ, ki ga sestavlja 27 članov, po eden iz vsake države članice EU. Imenuje jih Svet EU za šest let po posvetovanju z Evropskim parlamentom. Pred tem bo o predlogu vlade za Petrovičevo imenovanje razpravljal še odbor DZ za zadeve EU.

Loading...