državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Vlada razrešila direktorja Sove in za novega imenovala Andreja Očka

Deli na:
Vlada razrešila direktorja Sove in za novega imenovala Andreja Očka

Foto: Bobo

Vlada je na današnji seji s položaja direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) razrešila Staneta Štembergerja. Na predlog predsednika vlade je za novega direktorja Sove imenovala Andreja Očka, so sporočili po seji vlade.

Štemberger je Sovo vodil od 21. marca lani, ko ga je na prvi seji imenovala takratna vlada Alenke Bratušek.

Vlada je za vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za obrambne zadeve z 9. novembrom imenovala Bojana Starca, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev. Glede na to da v postopku javnega natečaja kandidat ni bil izbran, se bo postopek javnega natečaja ponovil.



Vlada je z današnjim dnem s položaja generalnega sekretarja v ministrstvu za notranje zadeve razrešila Domna Bizjaka in za vršilko dolžnosti z 10. novembrom imenovala Barbaro Šefman Sardoč. Po seji vlade so sporočili, da je Šefman Sardočeva na ministrstvu od leta 1998 delala kot svetovalka za normativno dejavnost v uradu za organizacijo in razvoj uprave. Zatem se je leta 2002 zaposlila na ljubljanski pravni fakulteti, kjer je do leta 2007 vodila splošno in kadrovsko službo. Od leta 2008 do danes pa je zaposlena na delovnem mestu tajnika pravne fakultete. Ima vodstvene sposobnosti, ki si jih je pridobila na različnih delovnih področjih, dobro pozna področje delovne zakonodaje in delovanja sistema javne uprave ter sistema javnih uslužbencev.

Vlada je na današnji seji imenovala Vlasto Kovačič Mežek za vršilko dolžnosti generalne direktorice direktorata za zdravstveno ekonomiko na ministrstvu za zdravje, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar najdlje do 21. aprila 2015. Na ministrstvu za zdravje je zaposlena od leta 2001. V preteklosti je opravljala delo vodje sektorja za ekonomiko javnega zdravstva, bila pa je tudi vodja projektne enote za centre nujne medicinske pomoči. Trenutno opravlja delo pomočnice generalnega direktorja direktorata za zdravstveno ekonomiko na ministrstvu za zdravje.