gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Venezuela objavila prve fotografije Chaveza po operaciji

Deli na:
Venezuela objavila prve fotografije Chaveza po operaciji

Foto: Reuters

Venezuelske oblasti so danes objavile prve fotografije voditelja države Huga Chaveza od decembra, ko se je na Kubi ponovno pričel zdraviti zaradi raku in je tam tudi prestal nadaljnje operacije. Fotografije prikazujejo nasmejanega Chaveza v bolniški postelji v Havani, ob njegovi strani pa stojita njegovi hčeri.

Fotografije so sprostile napetosti v Venezueli, kjer je mnoge skrbelo zaradi zdravstvenih težav venezuelskega predsednika, še posebej, ker se že dva meseca ni pojavil v javnosti. Od takrat niso videli nobene njegove fotografije ali slišali njegovega glasu, vlada pa je javnosti sporočala nejasne informacije o njegovem stanju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

A v Venezueli bodo morali čakati še dlje, da bo Chavez prekinil svoj molk. Venezuelskemu predsedniku so namreč v sapnik vstavili cevko za dihanje, kar pa mu otežuje govorjenje, je sporočil venezuelski informacijski minister Ernesto Villagas.

Po operaciji decembra je namreč prišlo do okužbe dihal, ki so jo sicer uspeli spraviti pod nadzor in jo trenutno zdravijo, vendar ima Chavez še vedno določene težave z dihanjem.

Fotografije je na televiziji pokazal Chavezov zet Jorge Arreaza, ki je sicer minister za znanost. "Z vami smo želeli deliti nekaj fotografij našega voditelja z njegovima dvema hčerama Roso Virginio in Mario Gabrielo," je povedal Arreaza v televizijskem prenosu.