pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Več deset mrtvih v nesreči potniškega letala na Tajvanu

Deli na:
Več deset mrtvih v nesreči potniškega letala na Tajvanu

Foto: Reuters

Na Tajvanu je danes med zasilnim pristankom letala družbe TransAsia Airways po navedbah tajvanskih medijev umrlo 47 ljudi, 11 jih je ranjenih. Po navedbah pristojnih tajvanskih oblasti je bilo na krovu letala 58 ljudi, od tega štirje člani posadke. Nesreča se je zgodila v bližini letališča na otoku Penghu.

Tajvanski minister za promet in komunikacije Yeh Kuang-shih je sporočil, da je 47 ljudi na letalu umrlo, ostalih 11 pa je katastrofo prestalo s poškodbami. Pred tem so poročali o 51 mrtvih in sedmih ranjenih.

Letalo ATR-72 je bilo na poti iz Kaohsiunga v Makungu. V času nesreče je bilo vreme slabo, saj je otok oblegal tajfun Matmo. Vzrok nesreče še ni znan.

"Če sta bila kriva močan veter in dež, moramo še ugotoviti," je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal tiskovni predstavnik tajvanskega urada za zračni promet in vreme, kjer so tudi potrdili 47 smrtnih žrtev.

Prvi poskus pristanka letala je spodletel, nato pa je pilot zaprosil za drugi pristanek. Kmalu zatem so v nadzornem stolpu izgubili stik z letalom, navajajo tajvanski mediji. Po navedbah tajvanskih medijev je letalo prisilno pristalo v bližini mesta Huhsi. Zaradi letalske nesreče naj bi požar zajel dve hiši.