pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Letala uradno nehala iskati pogrešani malezijski boeing

Deli na:
Letala uradno nehala iskati pogrešani malezijski boeing

Foto: Reuters

Nad južnim Indijskim oceanom se je danes uradno končalo iskanje pogrešanega malezijskega boeinga 777 z letali. Z oddaljenega območja, kjer je domnevno strmoglavilo letalo z 239 ljudmi na krovu, so se umaknile tudi ladje, po navedbah avstralskih oblasti pa se bodo v prihodnjih tednih posvetili predvsem podvodnemu iskanju razbitin.

V najobširnejši iskalni akciji po kaki letalski nesreči je sodelovalo osem držav - Avstralija, Nova Zelandija, Malezija, Japonska, Južna Koreja, ZDA, Velika Britanija in Kitajska. Letala so od 18. marca opravila več kot 300 preletov oddaljenega območja ter skupaj preiskala več kot 4,5 milijona kvadratnih kilometrov površja, a niso odkrila razbitin letala, ki je izginilo 8. marca na poti iz Kuala Lumpurja v Peking, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V iskanju letala je sodelovalo tudi 14 ladij iz Avstralije, Velike Britanije in Kitajske, ki so skušale odkriti razbitine ali signal črnih skrinjic pogrešanega letala. Večina ladij se je po neuspešnem iskanju umaknila z območja.

Avstralski premier Tony Abbott je v ponedeljek napovedal, da se bodo v prihodnje posvetili predvsem podvodnemu iskanju ostankov letala. Ob tem je priznal, da je zelo malo verjetno, da bi zdaj našli še kake ostanke letala na morju.

Robotska podmornica brez posadke Bluefin-21 je preiskala 314 kvadratnih kilometrov območja, kjer naj bi zaznali signale črnih skrinjic ponesrečenega letala, vendar za zdaj brez uspeha. Danes iskanja ne bo nadaljevala zaradi slabega vremena, sicer pa naj bi po napovedih avstralskega premiera v prihodnje preiskala do 56.000 kvadratnih kilometrov morskega dna.