Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V letalski nesreči na Tajvanu več mrtvih

Deli na:
V letalski nesreči na Tajvanu več mrtvih

Foto: Reuters

Letalo s 53 potniki in petimi člani posadke na krovu je danes strmoglavilo v reko v bližini tajvanske prestolnice Taipei. Pri tem je po najnovejših podatkih umrlo najmanj 12 ljudi. Številni potniki so ujeti v razbitinah letala. Med potniki naj bi bilo 31 turistov s Kitajske. Vzrok nesreče še ni znan, poročajo tuje tiskovne agencije.

Nesreča se je zgodila kmalu po vzletu letala z letališča Songsham v središču milijonske metropole, ko se je letalo zaletelo v most in nato padlo v reko Keelung.

Na kraj nesreče so prehiteli reševalci, ki poskušajo iz razbitih letala v vodi rešiti preživele. Nekaj potnikov in članov posadke so doslej rešili in jih odpeljali v bolnišnice. Skupno so od 58 ljudi na krovu letala v bolnišnico doslej pripeljali 28 ljudi.

Dvomotorno turboprop letalo ATR-72 na letu GE235 letalske družbe Airline Transasia je z letališča Songsham vzletelo ob 10.52 po lokalnem času. Nekaj minut kasneje so kontrolorji poletov izgubili stik z letalom.

Današnja nesreča je za Airline Transasia, leta 1951 ustanovljeno prvo zasebno tajvansko letalsko družbo, druga v dobrega pol leta. Julija lani je letalo med neurjem na tajvanskem otoku Penghu strmoglavilo na stanovanjsko naselje. Umrlo je 48 ljudi. Tudi takrat je šlo za dvomotorno turboprop letalo.

Na amaterskih posnetkih današnje nesreče, ki jih je predvajala tajvanska televizija, je videti, kako se letalo približuje prometnemu mostu in s krilom zadene ob cesto ter oplazi avto. Razbitine letijo po zraku, nato pa letalo strmoglavi v reko.