Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V ZDA spet streljanje na šoli; ustreljena dijakinja

Deli na:
V ZDA spet streljanje na šoli; ustreljena dijakinja

Foto: Reuters

V ZDA je prišlo do novega strelskega incidenta na šoli. V Atlanti je bila na šoli ranjena 4-letna dijakinja, ki so jo s strelno rano na glavi prepeljali v bolnišnico. Policija naj bi že prijela enega osumljenca, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Incident se je zgodil na srednji šoli Price v Atlanti, policija pa je območje okoli šole že zaprla in zablokirala, poročajo ameriški mediji.

Sprva so poročali, da je bil v incidentu ustreljen tudi učitelj, a je nato televizija Fox poročala, da je bila žrtev streljanja le učenka. Učitelj pa da je utrpel "manjše poškodbe in udarce" in so ga oskrbeli na kraju dogodka.

Najprej so tudi poročali, da je policija prijela dva osumljenca. Televizija Fox je zdaj poročala, da so prijeli enega osumljenca in da naj bi šlo za dijaka.

Do incidenta je prišlo sredi razprave glede pravice prostega nošenja orožja v ZDA, ki je postala aktualna po pokolu na osnovni šoli Sandy Hook v Connecticutu prejšnji mesec, v katerem je bilo ubitih 20 majhnih otrok in šest odraslih.

Po tem dogodku je ameriški predsednik Barack Obama napovedal spremembe v sedanji zakonodaji glede pravice do posedovanja orožja.