požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Venezueli bodo ponovno pregledali volilne glasovnice

Deli na:
V Venezueli bodo ponovno pregledali volilne glasovnice

Foto: Reuters

Nekdanji direktor Lekarne Ljubljana Marko Jaklič ostaja zaposlen v tem javnem zavodu, tokrat kot pomočnik direktorja. Novo funkcijo je nastopil 31. marca, delovno razmerje pa naj bi mu prenehalo z junijem, poročata v današnjih izdajah Dnevnik in Delo. Sedanjemu direktorju zavoda Marjanu Sedeju se Jakličeva zaposlitev ne zdi pravno sporna.

Sedej je za Dnevnik pojasnil, da Jaklič v tem času koristi dopust lanskega leta in sorazmerni delež letošnjega in je po dogovoru doma. Jakličeva zaposlitev se Sedeju ne zdi sporna, saj da je Jakliču z začetkom aprila potekla funkcija, ne pa tudi delovno razmerje, in da je bil na delovno mesto pomočnika direktorja imenovan s soglasjem sveta zavoda.

Po Sedejevih besedah je svet zavoda Jakliču kot primarno nalogo naložil primopredajo poslov. Za delovno mesto tako tudi niso objavili javnega razpisa, saj da je šlo pravzaprav zgolj za "premestitev" na sistematizirano delovno mesto, piše Dnevnik.

Jaklič je odhod s funkcije direktorja Lekarne Ljubljana napovedal že oktobra lani. Iz zavoda naj bi se umaknil z namenom, da bo karierno pot nadaljeval v srbskem podjetju Jugohemija srbskega tajkuna Miroslava Miškovića. Po pisanju Dnevnika je slišati, da naj bi bila Jakličeva vloga v Jugohemiji ta, da koncept Lekarne Ljubljana prenese na območje Beograda.

A glede na njegovo presedanje po stolčkih v zavodu kaže, da je projekt padel v vodo, dodaja Dnevnik, ki sicer ni uspel dobiti Jakličevega odziva.

Jaklič je konec marca prevzel tudi vodenje LL Grosista, hčerinske družbe Lekarne Ljubljana. A na tej funkciji je ostal le nekaj dni.