Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Veliki Britaniji aretacije v zvezi z afero s konjskim mesom

Deli na:
V Veliki Britaniji aretacije v zvezi z afero s konjskim mesom

Foto: Reuters

V Veliki Britaniji so včeraj v zvezi z afero s konjskim mesom zaradi suma goljufije aretirali tri osebe. Gre za moške, ki so osumljeni, da so konjsko meso posredovali kot goveje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dvojico domnevnih goljufov so aretirali v kraju Aberystwyth, kjer je sedež enega od predelovalnih podjetij, tretjega pa v kraju West Yorkshire na severu Anglije, kjer je policija v torek izvedla preiskavo v eni od tamkajšnjih klavnic.

V Franciji odvzem licence

Francoski kmetijski minister Stephane Le Foll je včeraj na novinarski konferenci v Parizu oznanil, da bo vlada francoskemu podjetju Spanghero začasno odvzela licenco za predelavo mesa, ker je konjsko meso namerno prodajalo kot goveje. Minister za potrošnike Benoit Hamon je ravnanje Spanghera označil za "gospodarsko goljufijo".

Veterinarski inšpektorji bodo danes v prostorih podjetja izvedli preiskavo, francoska vlada pa se bo nato odločila, ali bo Spangheru licenco trajno odvzela, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah francoskih oblasti je Spanghero prodal okoli 750 ton konjskega mesa, od tega 550 ton francoskemu podjetju Comigel, ki v tovarni v Luksemburgu pripravlja zamrznjeno hrano.

Spanghero je včeraj vse obtožbe zanikal in sporočil, da nikoli ni naročil, prejel ali preprodal kakršnegakoli mesa za katerega ne bi verjel, da je goveje.