stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Sao Paulu po porazu Brazilije tudi izbruh nasilja

Deli na:
V Sao Paulu po porazu Brazilije tudi izbruh nasilja

Foto: Reuters

V Braziliji je po visokem porazu nogometašev v polfinalu nogometnega svetovnega prvenstva proti Nemčiji (1:7) ponekod prišlo tudi do izbruhov nasilja. Samo v Sao Paulu je v noči na sredo zagorelo 23 avtobusov in dve osebni vozili, je poročal spletni portal UOL. Kar 20 od teh avtobusov je bilo že neuporabnih in spravljenih na enem od parkirišč.

Nekaj je bilo tudi manjših deliktov. Med drugim je skupina besnih mladcev oropala trgovino z elektro opremo. Policija je pri tem priprla šesterico, štirje med njimi so bili mladoletni. Kot poroča portal, je najpomembneje, da ni bilo poškodovanih.

Do izgredov je prišlo tudi v Rio de Janeiru in Belo Horizonteju. Tudi tukaj poročajo o sporih med navijači ter posamičnih izgredih in ropih. A večina navijačev v Belo Horizonteju, ki je gostil tekmo, je razočarano, a mirno zapustila navijaška območja. Huje je bilo v Rio de Janeiru.

Brazilija je v polfinalu domačega prvenstva proti Nemčiji doživela najvišji poraz na svetovnih prvenstvih. Tekma bo bržkone dobila podobno vlogo kot sloviti Maracanazo, ki je doslej veljal za najhujši poraz Brazilije. Izraz Maracanazo Brazilci uporabljajo za finalni poraz na domačem svetovnem prvenstvu leta 1950, ko jih je v finalu na Maracani v Rio de Janeiru pred 200.000 gledalci z 2:1 premagal Urugvaj.