požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Italiji prijeli osumljenca za bombni napad v šoli v Brindisiju

Deli na:

Italijanska policija je v sredo v povezavi z bombnim napadom na šolo v Brindisiju sredi maja, v katerem je bila ena dijakinja ubita, več pa ranjenih, aretirala 68-letnega moškega. Po poročanju medijev, ki navajajo državnega tožilca iz mesta Lecce, gre za Giovannija Vantaggiata, lastnika bencinske črpalke, ki je med zaslišanjem priznal, da je pred šolo nastavil bombo.

Po poročanju tujih tiskovnih agencij preiskovalci ne izključujejo možnosti, da je bil v napad vpleten še kdo. Preiskava sicer še poteka.

Aretirani naj bi bil prišteven, za napad pa naj bi se odločil iz maščevanja. Sprva naj bi nameraval bombo podstaviti v sodišče, ki je poleg šole, ker se je želel pravosodnemu sistemu maščevati zaradi primera, ki ga je izgubil. Ker je bilo sodišče preveč zavarovano, je izbral drugo tarčo.

Policija je osumljenca lovila na podlagi posnetka varnostne kamere, na katerem je bilo videti moškega, ki je v času eksplozije stal nedaleč od smetnjaka, v katerega je nastavil bombo.

Sprva so za napad krivili mafijo, saj se je zgodil v šoli, ki nosi ime po ženi protimafijskega sodnika Giovannija Falconeja, in to tik pred 20. obletnico mafijskega uboja Falconeja in njegove soproge.

V napadu je umrlo 16-letno dijakinja poklicne šole, še pet deklet pa je bilo ranjenih.