profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V hiši v Franciji odkrili trupla petih dojenčkov

Deli na:
V hiši v Franciji odkrili trupla petih dojenčkov

Foto: Reuters

Francoska policija je v hiši na jugozahodu države odkrila trupla petih dojenčkov, med drugim štiri v zamrzovalniku. Policija je pridržala domnevnega očeta, mater pa so prepeljali v bolnišnico.

Po pisanju francoske tiskovne agencije AFP, ki se sklicuje na vire blizu preiskave, se je na policijo v četrtek obrnil 40-letni moški, domnevni oče otrok, potem ko je v svojem domu v kraju Louchats južno od Bordeauxa odkril truplo dojenčka v termični torbi. Policisti so nato ob pregledu hiše v zamrzovalniku našli še štiri trupla dojenčkov.

35-letna mater naj bi otroka, ki so ga našli v termični torbi, rodila sama na domu. Njen partner, ki so ga pridržali, pa naj bi policiji povedal, da ni vedel za nosečnost. Mater so odpeljali v bolnišnico na ginekološke in psihiatrične preglede, a po navedbah virov blizu preiskave na tej stopnji pri njej še niso odkrili zgodovine duševnih bolezni.

Danes bodo sicer izvedli še obdukcije, da bi ugotovili, ali so bili dojenčki rojeni živi. Omenjeni par ima sicer dve hčerki, stari 13 in 15 let.

Gre za morebiti najhujši primer detomora v Franciji v zadnjih letih. Najhujšega so razkrili leta 2010, ko je neka mati priznala, da je takoj po rojstvu zadušila osem svojih otrok.