oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Gorenak: Je Karl Erjavec storil kaznivo dejanje nezakonitega posredovanja?

Deli na:
Gorenak: Je Karl Erjavec storil kaznivo dejanje nezakonitega posredovanja?

Foto: Bobo

Dosedanji odgovori policije so precej zaviti v meglo in dajejo vtis, da policija ščiti Karla Erjavca, je dr. Vinko Gorenak na svojem blogu komentiral nejasno pojasnjevanje policije o posredovanju predsednika Desusa Erjavca za hčerko Evo.

Objavljamo Gorenakov zapis:

Danes sem zasledil prispevek v Reporterju, ki se nanaša na posredovanje Karla Erjavca, na Policijski postaji Kranj, v zvezi s plačilnim nalogom za njegovo hčer.

Konec Januarja 2014 je namreč potekala posebna policijska akcija, ki je bila namenjena kontroliranju voznikov, ki med vožnjo uporabljajo mobilni telefon, brez naprav za prostoročno telefoniranje. Za tovrstni prekršek je namreč predvidena globa 120,00 evrov, če pa jo plačate v osmih dneh, pa je predvidena tako imenovana polovička, torej 60,00 evrov. Policisti naj bi hčeri Karla Erjavca v tej akciji izdali plačilni nalog zaradi telefoniranja med vožnjo. Karl Erjavec pa naj bi na Policijski postaji Kranj interveniral za stornacijo njenega plačilnega naloga.

Toda zapis v Reporterju, ne glede na predvolilni čas, zahteva nekatera pojasnila policije in generalnega direktorja policije Stanislava Venigerja. Dosedanji odgovori policije so namreč precej zaviti v meglo in dajejo vtis, da policija ščiti Karla Erjavca. Ta vprašanja so:


1. Ali je Karl Erjavec pritožbo na plačilni nalog prinesel na Policijsko postajo Kranj ali pa je bila pritožba poslana po pošti in kdaj je bila poslana?

3. Če je bila pritožba na plačilni nalog poslana po pošti po obisku Karla Erjavca na Policijski postaji Kranj, je potrebno pojasnilo, kaj je Karl Erjavec sploh počel na Policijski postaji Kranj in ali je res zahteval, da komandir Policijske postaje Kranj stornira plačilni nalog?

Če je podatek, da je Karl Erjavec zahteval stornacijo plačilnega naloga točen, potem gre za nezakonito posredovanje za pridobitev premoženjske koristi, kar je seveda kaznivo dejanje.

Od generalnega direktorja policije Stanislava Venigerja pričakujem jasne odgovore in ukrepe, ki imajo podlago v zakonu in to takoj ne šele po volitvah. Politika in predvolilni čas nista pomembna.