nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Franciji preprečili džihadistični napad na cerkvi

Deli na:
V Franciji preprečili džihadistični napad na cerkvi

Foto: Reuters

Francoska policija je po besedah notranjega ministra Bernarda Cazeneuva preprečila načrtovan napad. 24-letni osumljenec, ki so ga prijeli že v nedeljo, naj bi nameraval napasti eno ali dve cerkvi. V preiskavi njegovega vozila in stanovanja je policija našla več vrst orožja, je danes dejal Cazeneuve.

Osumljenec je študent informatike, ki je bil francoskim obveščevalnim službam poznan zaradi svoje namere, da odide v Sirijo, kjer bi se pridružil vrstam džihadistov, je na novinarski konferenci pojasnil Cazeneuve.

Policija je v njegovem vozilu in domovanju odkrila zaloge več vrst orožja, streliva, neprebojne jopiče ter informacijska in telefonska sredstva. "Našli so tudi dokument, ki nedvoumno kaže na to, da je osumljenec načrtoval napad, najverjetneje na eno ali dve cerkvi," je dodal Cazeneuve.

Moškega sicer sumijo tudi vpletenosti v umor 32-letne ženske, ki so jo v nedeljo našli mrtvo v avtomobilu v bližini kraja Villejuif, blizu Pariza, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pariz in njegovo predmestje je januarja pretresel niz džihadističnih napadov. V napadih, ki so šokirali tako Francijo kot druge države, na satirični tednik Charlie Hebdo, policistko in judovsko trgovino je umrlo 17 ljudi. Trojico napadalcev so ubile varnostne sile.