mateja logar, janez poklukar Svet24.si

Najprej sledi nočno zapiranje lokalov? To so ...

zdravko pocivalsek bobo (3) Svet24.si

Minister Počivalšek je omenil "lockdown"

alenka bratusek bobo Svet24.si

Poslanci spregovorili o sanaciji bank in se ob tem...

le pen jansa tw Reporter.si

Janša se je srečal s »sovražnico EU« Marine ...

20200330-00997910 Necenzurirano

Matoz in Snežič skupaj po zemljišča na Obali

Tanja Ribič Odkrito.si

BRRRRR, TO počne Tanja Ribič?!

doncic re 1 Ekipa24.si

AKCIJA VEČERA! Dončić podal sebi, nato ...

Svet

V Franciji po uvedbi strožjih pravil porast cepljenih proti covidu-19

Deli na:
V Franciji po uvedbi strožjih pravil porast cepljenih proti covidu-19

Foto: Reuters

Strožja pravila za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in napovedana ukinitev brezplačnih testov so v Franciji privedli do okrepitve cepljenja. Vsaj odmerek cepiva proti covidu-19 je prejelo 67 odstotkov prebivalstva, medtem ko je 56 odstotkov v celoti cepljenih, so danes sporočile francoske zdravstvene oblasti.

Med vsemi prebivalci, starejšimi od 12 let je prvi odmerek cepiva v državi prejelo 78 odstotkov prebivalcev, 65 odstotkov pa je že popolnoma cepljenih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kljub napovedanemu obveznemu celjenju za vse zdravstvene delavce in zaposlene v domovih za starejše v državi je stopnja precepljenosti med njimi zaenkrat zgolj 70 odstotna, kar je po mnenju pristojnih oblasti prenizko.

Medtem se je rast okužb in povečevanje števila pacientov v bolnišnicah upočasnilo, pri čemer so izjema čezmorska ozemlja, ki jih je zadnji val pandemije močno prizadel. Sedemdnevna incidenca okužb na 100.000 prebivalcev je bila konec prejšnjega tedna za celotno državo 236.

Ta konec tedna v Franciji znova pričakujejo množične proteste proti strogim določilom glede cepljenja. Poleg tega so številni nezadovoljni zaradi covidnega potrdila, ki je od začetka tedna v Franciji med drugim potrebno za obisk kavarn, restavracij ter potovanja z letali in medkrajevnimi vlaki.

S potrdilom prebivalci dokazujejo, da so cepljeni proti covidu-19, da so to bolezen preboleli ali pa da imajo negativen izvid testa na novi koronavirus.

Loading...