mojca mavec Dobra karma

'Po slovenskih merilih sem nemogoča,' pravi ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

zrče, novalja, plaža Svet24.si

Okužbo v zadnjem mesecu potrdili pri 16 mladih, ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Slovenija

Anketa: polovica koalicije pod volilnim pragom

Deli na:
Anketa: polovica koalicije pod volilnim pragom

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

V anketi Mediane za Delo med strankami na prvem mestu ostaja SDS z 18,5 odstotka, kar je približno enak delež podpore kot prejšnji mesec (18,8 odstotka). Za LMŠ bi tokrat glasovalo 12,5 odstotka vprašanih, kar je malenkost več kot junija (11,8 odstotka). SD je rezultat povečala za skoraj dve odstotni točki na 11,7 odstotka (junija 9,9 odstotka).

Na četrtem mestu je Levica, ki ji je podporo namenilo 6,6 odstotka vprašanih (junija 7,1). Sledijo ji NSi s 4,3 odstotka (junija 3,5 odstotka), SNS z 2,8 odstotka (junija dva odstotka) in DeSUS z 2,6 odstotka (junija 2,3 odstotka). Piratski stranki bi svoj glas namenilo 2,4 odstotka vprašanih (junija 0,7 odstotka), SMC pa bi podprla dva odstotka (junija 1,1 odstotka).

Pod dvema odstotkoma so SLS (1,7 odstotka), SAB (1,6 odstotka), Andrej Čuš in Zeleni (0,8 odstotka) ter Dobra država (0,5 odstotka).

Med anketiranimi se je glede na prejšnji mesec zmanjšalo število neopredeljenih. Katero stranko bi volili, tokrat ni vedelo 18,3 odstotka anketiranih (junija 22 odstotkov), glasu nobeni stranki pa ne bi dalo 9,6 odstotka vprašanih (junija 11,5 odstotka).Delo vlade je pozitivno ocenilo 32 odstotkov anketiranih, kot srednje nekaj manj kot 27 odstotkov vprašanih, 38 odstotkov vprašanih pa je delo vlade ocenilo negativno.

Na barometru priljubljenosti posameznih politikov vodi predsednik republike Borut Pahor, na drugem mestu je minister za zdravje Tomaž Gantar, na tretjem pa kmetijska ministrica in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec. Na četrto mesto se je uvrstil minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, sledijo mu ministrica za izobraževanje Simona Kustec, obrambni minister Matej Tonin in začasna vodja SD Tanja Fajon, ki je od prejšnjega meseca iz tretjega zdrsnila na sedmo mesto, čeprav je podpora njeni stranki zrasla.

Anketo je med 6. in 9. julijem za Delo na reprezentativnem vzorcu 725 oseb izvedel Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana.

Loading...