pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Bostonu demonstracije v podporo napadalcu na maraton Carnajevu

Deli na:
V Bostonu demonstracije v podporo napadalcu na maraton Carnajevu

Foto: Reuters

Bostonski bombaš Džohar Carnajev je v četrtek ponovno stopil pred sodišče, pred katerim se je zbrala skupina podpornikov, ki so zahtevali njegovo izpustitev, ker da ni kriv za lanski bombni napad na bostonski maraton skupaj z bratom Tamerlanom. V napadu so umrle tri osebe, 260 ljudi je bilo ranjenih.

Tožilstvo trdi, da sta Tamerlan in Džohar 15. aprila lani nastavila dve doma izdelani bombi na cilj bostonskega maratona. Nato sta se štiri dni kasneje zapletla v strelske obračune s policijo. Tamerlan je umrl, Džoharja pa so ranjenega ujeli, skritega v čolnu na dvorišču hiše v predmestju Bostona.

Četrtkov postopek na sodišču ni prinesel nobenih odločitev. Obramba je zahtevala, da se začetek sojenja, ki je razpisano za 5. junij, odloži. Carnajevu grozi smrtna kazen.

Zanimivo pa je bilo pred sodiščem, kjer je skupina protestnikov trdila, da je policija zaprla nedolžnega. Z njimi se je soočil eden od ranjenih, ki je v napadu ostal brez noge, in jim zabrusil, naj se zaposlijo s čim pametnejšim.

V dvorani pa je tašča Ibragima Todaševa v ruščini zaklicala Carnajevu, naj bo pogumen in se drži, ker vedo, da je nedolžen. Policistom pa je v angleščini zakričala, naj nehajo pobijati nedolžne ljudi.

Todaševa je lani maja ubil agent FBI na Floridi med zasliševanjem o Tamerlanu Carnajevu. Todašev naj bi policiji povedal, da je bil Tamerlan vpleten še v tri umore.

Okoliščine smrti niso jasne oziroma ostaja le policijska verzija. Todašev, ki je bil mojster borilnih veščin, naj bi policiste napadel z nožem. Policija je kasneje nož spremenila v palico in družina pokojnega je prepričana, da zadeve niso čiste.