Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Bostonski bombaš Džohar Carnajev prvič na sodišču šele 10. julija

Deli na:
Bostonski bombaš Džohar Carnajev prvič na sodišču šele 10. julija

Foto: Reuters

Prvo sodno zaslišanje osumljenca za teroristični napad na cilju bostonskega maratona bo šele 10. julija. Zvezna sodnica Marianne Bowler je namreč uslišala prošnje tožilcev in odvetnikov 19-letnega Džoharja Carnajeva za več časa, da se lahko pripravijo za primer.

Prvo zaslišanje bi moralo biti sicer že jutri, vendar sta obe strani preobremenjeni z gradivom. Džohar Carnajev je še vedno v bolnišnici, in sicer v oporišču za vojaške rezerviste Fort Devens v zvezni državi Massachusetts, kjer je ta teden opravil svoj prvi telefonski pogovor. Poklical je svojo mater Zubejdat v Rusijo in ji zagotovil, da se mu rane celijo ter da je vse v božjih rokah.

Džohar Carnajev je obtožen, da je 15. aprila na cilju bostonskega maratona nastavil dve doma izdelani bombi iz ekonom loncev, ki sta ubili tri, ranili pa več kot 250 ljudi. Tri dni kasneje sta brata Carnajev ubila policista na univerzitetnem kampusu. V obstreljevanju s policijo je bil 26-letni Tamerlan ubit, Džoharja pa so ujeli ranjenega.

Zaradi rane na vratu nekaj časa ni mogel komunicirati, vendar pa je, kot kaže, sedaj ta problem odpravljen. Težav za družino sicer še ni konec, saj je obtoženčeva sestra Bella v torek na sodišču zavrnila obtožbo posedovanja marihuane z namenom razpečevanja. Policija jo je aretirala na njenem domu v Hackensacku v državi New Jersey, ko se je odzvala na nujen klic zaradi suma nasilja na domu.