horoskop Svet24.si

Tvegano za ljubezenske podvige ovna, lažje za ...

amazonka-suša Svet24.si

Video: Zaradi suše Amazonke v Kolumbiji skoraj ni...

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

172A1987 Reporter.si

Padal je še zlati dež! Kdo vse iz slovenske ...

Mura Nafta Ekipa

Vroče že pred prekmurskim derbijem: glejte, kako...

Kathleen Turner kolaž Njena.si

FOTO: Seksi zvezda Telesne vročice šteje 70 let

hokej olimpija asiago ziga pance af 24.jpg Ekipa

Zmaji zmagali tretjič zapored, skrbi pa poškodba...

Svet

V BiH se obeta povračilo DDV ob nakupu prve nepremičnine

Deli na:
V BiH se obeta povračilo DDV ob nakupu prve nepremičnine

Sarajevo, prestolnica Bosne in Hercegovine (fotografija je simbolična). - Foto: Profimedia

V Bosni in Hercegovini (BiH) je v parlamentarni obravnavi predlog sprememb zakona o davku na dodano vrednost (DDV), ki predvideva povračilo DDV ob nakupu prvega stanovanja. Zakon bo po ocenah pristojnega ministra prispeval k reševanju stanovanjske problematike mladih, poročajo mediji v BiH.

Predlog sprememb zakona o DDV je pripravilo ministrstvo za finance BiH in določa povračilo DDV za nakup prvega stanovanja za vse polnoletne državljane BiH s stalnim prebivališčem v BiH, je pred dnevi poročal sarajevski portal Klix.ba.

Finančni minister BiH Srđan Amidžić je poudaril, da je odprava DDV za nakup prve nepremičnine pomembna, ker mladi zaradi povišanih cen stanovanj težko pridejo do nepremičnine.

Namestnik finančnega ministra BiH Muhamed Hasanović je medtem izpostavil, da ima zakon podporo parlamentarne večine na državni ravni. Vse institucije in parlament BiH je pozval, naj ga sprejmejo brez odlašanja, je poročala tiskovna agencija entitete BiH Republike Srbske Srna.

Hasanović je izpostavil še, da se zakon nanaša izključno na fizične osebe oziroma državljane, ki nimajo urejenega stanovanjskega vprašanja. Navedel je tudi, da bo ukinitev DDV na nakup prve nepremičnine bistveno zmanjšala finančno obremenitev državljanov, olajšala dostop do nepremičninskega trga in spodbudila rast domačega gradbeništva.