Foto1 Svet24.si

Pomurski policisti iščejo ukraden traktor

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Enemu najbogatejših Slovencev rubijo vilo na Krku

Tanja Starič, Rosvita Pesek,  Igor E Reporter.si

Katastrofalna gledanost TV Slovenija: še ko sta ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

ilicic boks Ekipa24.si

Bi lahko zamenjal kariero? Iličić pokazal nekaj ...

Svet

Urožje za Ukrajino: z donacijami kupujejo brezpilotna letala

Deli na:
Urožje za Ukrajino: z donacijami kupujejo brezpilotna letala

Za podporo ukrajinskim borcem skrbi organizacija UAID, ki jo je Adriana Romanenko ustanovila še z drugimi dekleti in je močno žensko obarvana. - Foto: UAID

Adriana Romanko je vodja organizacije UAID, ki zbira sredstva za medicinsko opremo, vozila in drone ali brezpilotne letalnike. Trenutno najbolj koristna oprema, ki jo lahko civilisti kupimo za podporo ukrajinski samoobrambo so prav civilni letalniki, civilna vozila in medicinska oprema.

Nedaleč od nas na ravnicah Ukrajine se bijejo bitke za preživetje. Ne le preživetje Ukrajine, pač pa gre za preživetje EU in evropske družine kot samostojne sile. EU je trenutno združena in dovolj močna, da lahko zagovarja in brani evropske interese na svetovnem političnem prizorišču. Koliko časa še? Odvisno je od Ukrajine.

Če se bodo ZDA umaknile iz Evrope, bosta strah in negotovost v posamičnih evropskih državah še večja in s tem možnost, da se razdrobimo tudi.

Padec za Ukrajino pomeni rusko-kitajski vzpon, kar vodi do tega,  da bodo evropske države bile politične bitke za povezovanje z Rusijo in Kitajsko. To pa pomeni, da bo EU obstajala samo še na papirju.

»Zmaga Ukrajine pomeni zmago za Slovenijo in vse narode, ki trepetajo pred velikimi sosedami. V to trdno verjamem,« pravi Romanenkova.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24