nelly-in-ashanti Svet24.si

Presenečenje! Nelly in Ashanti sta se "na ...

vrtec Svet24.si

Ljubljanske vrtce preiskujeta policija in ...

andrej vizjak bobo Necenzurirano

NPU preiskuje nekdanjega ministra Janševe vlade: ...

rtv slovenija protest bobo Reporter.si

Kdo je »junak« na RTVS, ki se vsak dan vozi 140 ...

mestna hiša Ekipa24.si

Spektakularni posnetki z vrha! Tako je videti ...

sara-aras, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Srečno poročena Sara o soprogu in ljubezni

slovenija navijaci nogomet 224 pm Ekipa24.si

Kakšni prizori iz Münchna!! Slovenski navijači ...

Svet

Urožje za Ukrajino: z donacijami kupujejo brezpilotna letala

Deli na:
Urožje za Ukrajino: z donacijami kupujejo brezpilotna letala

Za podporo ukrajinskim borcem skrbi organizacija UAID, ki jo je Adriana Romanko ustanovila še z drugimi dekleti in je močno žensko obarvana. - Foto: UAID

Adriana Romanko je vodja organizacije UAID, ki zbira sredstva za medicinsko opremo, vozila in drone ali brezpilotne letalnike. Trenutno najbolj koristna oprema, ki jo lahko civilisti kupimo za podporo ukrajinski samoobrambo so prav civilni letalniki, civilna vozila in medicinska oprema.

Nedaleč od nas na ravnicah Ukrajine se bijejo bitke za preživetje. Ne le preživetje Ukrajine, pač pa gre za preživetje EU in evropske družine kot samostojne sile. EU je trenutno združena in dovolj močna, da lahko zagovarja in brani evropske interese na svetovnem političnem prizorišču. Koliko časa še? Odvisno je od Ukrajine.

Če se bodo ZDA umaknile iz Evrope, bosta strah in negotovost v posamičnih evropskih državah še večja in s tem možnost, da se razdrobimo tudi.

Padec za Ukrajino pomeni rusko-kitajski vzpon, kar vodi do tega,  da bodo evropske države bile politične bitke za povezovanje z Rusijo in Kitajsko. To pa pomeni, da bo EU obstajala samo še na papirju.

»Zmaga Ukrajine pomeni zmago za Slovenijo in vse narode, ki trepetajo pred velikimi sosedami. V to trdno verjamem,« pravi Romanenkova.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24