mojca mavec Dobra karma

'Po slovenskih merilih sem nemogoča,' pravi ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Svet

Umor Gruzijca v Nemčiji, ki naj bi ga izvedla Rusija, zapleta odnose med Moskvo in Berlinom

Deli na:
Umor Gruzijca v Nemčiji, ki naj bi ga izvedla Rusija, zapleta odnose med Moskvo in Berlinom

Annegret Kramp-Karrenbauer - Foto: Reuters

Vodja nemške Krščansko-demokratske unije (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer se je zavzela za to, da bi Nemčija proti Rusiji uvedla dodatne ukrepe zaradi avgustovskega umora Gruzijca v Berlinu. V pogovoru za današnjo izdajo časnika Bild am Sonntag je napovedala, da se bo o morebitnih ukrepih posvetoval in odločal spodnji dom nemškega parlamenta.

"Ruska stran mora končno prispevati svoj del pri razjasnitvi tega zločina," je poudarila Annegret Kramp-Karrenbauer, ki je tudi nemška obrambna ministrica. Poudarila je, da umor obremenjuje odnose med Moskvo in Berlinom. "Dokazi so težki," je še dejala vodja CDU.

Konec avgusta je bil 40-letni Zelimkan Kangošvili v berlinskem parku Kleiner Tiergarten dvakrat od blizu ustreljen v glavo. Ubil naj bi ga Rus, ki so ga aretirali kmalu zatem. Policija ga je identificirala kot Vadima S. 49-letnik z ruskim državljanstvom od aretacije molči.

Nemško zvezno tožilstvo je nedavno sporočilo, da bi lahko za avgustovskim umorom Gruzijca v Berlinu stala Moskva. Nemčija je zato ta teden iz države izgnala dva ruska diplomata. Rusija je vpletenost v umor zanikala in napovedala povračilne ukrepe.

Umor Gruzijca čečenske narodnosti, ki je bil v Nemčiji od leta 2016, primerjajo z lansko zastrupitvijo nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala v Veliki Britaniji, za katero naj bi stala Rusija. Zaradi tega primera so se močno zaostrili odnosi med Londonom in Moskvo.

Loading...