Revija Reporter
Svet

Ubiti terorist grozil Zahodu: Prišli smo, da vas zakoljemo, svinje!

STA

23. dec. 2016 16:36 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Tiskovna agencija Amak, povezana s skrajno skupino Islamska država (IS), je danes objavila video posnetek, na katerem osumljenec za napad v Berlinu Anis Amri prisega zvestobo vodji IS Abu Bakru al Bagdadiju.

V posnetku je napovedal maščevanje za kri muslimanov, ki so umrli v napadih zahodnih sil, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Moje sporočilo križarjem: Prišli smo, da vas zakoljemo, svinje. Kri monoteistov (muslimanov) ne bo šla v nič," je povedal 24-letni Tunizijec. Ob tem je muslimane pozval k napadom v Evropi.

Z IS povezana agencija je džihadistu nadela bojno ime Abu Bara al Tunisia, kar kaže na njegov izvor. Pristnosti posnetka, ki bi bil lahko posnet v Nemčiji, sicer še niso neodvisno potrdili, še navaja dpa.

Osumljenec za napad s tovornjakom na božičnem sejmu v Berlinu, v katerem je umrlo 12 ljudi, je bil ubit danes ponoči v predmestju Milana v streljanju s policijo, so sporočile italijanske oblasti. Nemški preiskovalci bodo kljub temu nadaljevali preiskavo in poskušali ugotoviti, ali je imel 24-letnik sostorilce in kako mu je uspelo priti iz Nemčije v Italijo.

Da je bil v Italiji ubit napadalec iz Berlina, je potrdila tudi agencija Amak. Po njenih navedbah je izvajal nov napad, tokrat na italijansko policijsko patruljo, pri čemer pa je bil ubit.