Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Turški premier Erdogan na slovesnosti izgubil živce

Deli na:
Turški premier Erdogan na slovesnosti izgubil živce

Foto: Reuters

Turški premier Recep Tayyip Erdogan je na današnji slovesnosti ob obletnici državnega sveta izgubil živce, prekinil govor predsednika turške odvetniške zbornice Metina Feyziogluja in odvihral iz dvorane. Feyzioglu, sicer oster kritik Erdoganove vlade, je premiera obtožil avtoritarnih teženj, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Predrzen si, nespoštljiv! To je popolnoma političen govor, poln laži," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Erdogan, ki je skočil s svojega sedeža, čeprav ga je predsednik Abdullah Gül poskušal pomiriti. Proslavo ob 146. obletnici državnega sveta, najvišjega upravnega sodišča v državi, je v živo prenašala turška državna televizija.

Feyzioglu, mlad profesor prava in vztrajen kritik vladajoče Stranke za pravičnost in razvoj, je med Erdoganovim izbruhom ohranil mirno kri in zaključil govor, ki ga je pospremil bučen aplavz. V svojem govoru je med drugim izpostavil napade na svobodo govora, zatiranje protivladnih protestov in način, kako se je vlada lotila posledic potresa leta 2011, ki je v mestu Van na vzhodu države zahteval več kot 600 žrtev, še piše dpa.

Erdogan, eden najbolj priljubljenih politikov v Turčiji, je premier že od leta 2003, letos pa bo najverjetneje kandidiral za predsednika.