Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Svet

Tuji turisti bodo lahko Španijo obiskali šele julija, Španci na ulicah protestirajo proti omejitvenim ukrepom

Deli na:
Tuji turisti bodo lahko Španijo obiskali šele julija, Španci na ulicah protestirajo proti omejitvenim ukrepom

Koronavirus je Španijo hudo prizadel. - Foto: Twitter

Tuji turisti bodo lahko v Španijo prišli julija, je danes napovedal španski premier Pedro Sanchez. Po Španiji medtem potekajo množični protesti, na katerih premierja zaradi ukrepov proti novemu koronavirusu pozivajo k odstopu.

"Od julija bodo lahko v državo spet vstopali tuji turisti pod varnostnimi pogoji," je sporočil Sanchez po poročanju tujih tiskovnih agencij.

Se je pa danes po vsej državi zbralo na tisoče protestnikov, ki zaradi ukrepov proti širjenju novega koronavirusa zahtevajo njegov odstop. Protestniki se večinoma vozijo z avtomobili, iz katerih vihtijo španske zastave in vzklikajo "Svoboda, svoboda, svoboda". O protestih med drugim poročajo iz Barcelone, Seville in Valencie.

Največ ljudi se je zbralo v Madridu, kjer so našteli več sto avtomobilov in motorjev, številni pa so prišli tudi peš. Na čelu protestov je odprt avtobus z vodjo skrajno desne stranke Vox Santiagom Abascalom in njegovimi strankarskimi kolegi.

Ta stranka, ki je tudi pozvala k protestom, manjšinski levi vladi očita, da s strogimi pravili za zajezitev novega koronavirusa špansko gospodarstvo pelje v prepad in da nezakonito omejuje svoboščine državljanov.

To vladi očita tudi največja opozicijska Ljudska stranka (PP), katere predstavnikov ni na protestih. Mirne proteste proti vladi sicer podpirajo.

Španija je z več kot 230.000 primeri okužbe z novim koronavirusom in več kot 28.000 smrtnimi žrtvami covida-19 ena najhuje prizadetih držav na svetu. Od sredine marca so v veljavi izredne razmere, ki so jih ta teden podaljšali do vključno 6. junija. V okviru izrednih razmer so v državi strogo omejili gibanje, ki so ga začeli sproščati šele konec aprila.

loading...
Loading...