vesolje ženska Dobra karma

Opozorilo iz horoskopa za te dni: bodite pozorni ...

4_tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar o pokojni mami

tanja fajon pl1 Reporter.si

Išče se novi mandatar: SD namerava vložiti ...

borut turk Svet24.si

Šestkrat je zabodel partnerko Romano, krivde za ...

Matej Tonin Necenzurirano

Tonin v opoziciji govoril eno, zdaj kot minister ...

paris-hilton, this-is-paris, dokumentarec Odkrito.si

Paris Hilton zaključila 20 let pretvarjanja

peter prevc bobo2 Njena.si

Peter Prevc na rojstni dan pokazal sinovo ...

Svet

Tuji turisti bodo lahko Španijo obiskali šele julija, Španci na ulicah protestirajo proti omejitvenim ukrepom

Deli na:
Tuji turisti bodo lahko Španijo obiskali šele julija, Španci na ulicah protestirajo proti omejitvenim ukrepom

Koronavirus je Španijo hudo prizadel. - Foto: Twitter

Tuji turisti bodo lahko v Španijo prišli julija, je danes napovedal španski premier Pedro Sanchez. Po Španiji medtem potekajo množični protesti, na katerih premierja zaradi ukrepov proti novemu koronavirusu pozivajo k odstopu.

"Od julija bodo lahko v državo spet vstopali tuji turisti pod varnostnimi pogoji," je sporočil Sanchez po poročanju tujih tiskovnih agencij.

Se je pa danes po vsej državi zbralo na tisoče protestnikov, ki zaradi ukrepov proti širjenju novega koronavirusa zahtevajo njegov odstop. Protestniki se večinoma vozijo z avtomobili, iz katerih vihtijo španske zastave in vzklikajo "Svoboda, svoboda, svoboda". O protestih med drugim poročajo iz Barcelone, Seville in Valencie.

Največ ljudi se je zbralo v Madridu, kjer so našteli več sto avtomobilov in motorjev, številni pa so prišli tudi peš. Na čelu protestov je odprt avtobus z vodjo skrajno desne stranke Vox Santiagom Abascalom in njegovimi strankarskimi kolegi.

Ta stranka, ki je tudi pozvala k protestom, manjšinski levi vladi očita, da s strogimi pravili za zajezitev novega koronavirusa špansko gospodarstvo pelje v prepad in da nezakonito omejuje svoboščine državljanov.

To vladi očita tudi največja opozicijska Ljudska stranka (PP), katere predstavnikov ni na protestih. Mirne proteste proti vladi sicer podpirajo.

Španija je z več kot 230.000 primeri okužbe z novim koronavirusom in več kot 28.000 smrtnimi žrtvami covida-19 ena najhuje prizadetih držav na svetu. Od sredine marca so v veljavi izredne razmere, ki so jih ta teden podaljšali do vključno 6. junija. V okviru izrednih razmer so v državi strogo omejili gibanje, ki so ga začeli sproščati šele konec aprila.

Loading...