Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trumpu niso všeč izjave direktorja FBI o antifi in Rusiji - bo zamenjal še enega moža, ki ga je sam nastavil?

Deli na:
Trumpu niso všeč izjave direktorja FBI o antifi in Rusiji - bo zamenjal še enega moža, ki ga je sam nastavil?

Donald Trump - Foto: Reuters

Predsednik ZDA Donald Trump se je v petek odzval na besede direktorja ameriškega zveznega preiskovalnega urada FBI Chrisa Wrayja v kongresu, kjer je šef zvezne policije dejal, da je antifa levičarska ideologija oziroma gibanje, ne pa organizacija. Trump je zaradi tega namignil, da lahko Wrayja zamenja.

"Njegovi odgovori mi niso bili všeč in nisem prepričan, da so bili všeč njemu. Prepričan sem, da se verjetno z mano strinja," je dejal Trump, na kar se Wray ni odzval.

Trump vztraja, da je antifa teroristična organizacija, ki ima bogate sponzorje in je na splošno "zelo slaba leva skupina". Wray je v kongresu menil, da ne gre za organizirano skupino, ampak bolj ideologijo, ki jo izražajo nekateri udeleženci protestov proti policijskemu nasilju v ZDA.

"Dejstvo je, da so slabi in ko človek tega ne pove, me to moti. Zanima me, zakaj tega ni rekel," je dejal Trump, čeprav je Wray dejansko povedal, da je antifa realna zadeva in FBI pazi kaj delajo pripadniki te ideologije na protestih.

Še bolj je Trumpa razjezilo, da je Wray potrdil, da se Rusija vpleta tudi v letošnje predsedniške volitve na način, ki škodi demokratskemu predsedniškemu kandidatu.

Trump je zagotovil, da je Kitajska tista, ki je na vrhu držav za vpletanje v ameriške volitve in dejal, da se Kitajska vpleta tako, da pomaga demokratu Josephu Bidnu. "Res me moti, zakaj noče povedati, da je Kitajska na vrhu," je dejal Trump.

Wray ima svoje razloge, med njimi obveščevalna poročila, ki na prvo mesto predvolilnih vragolij v ZDA dajejo Rusijo. Na vprašanje, ali se Wrayju zaradi tega maje stolček, je Trump odgovoril, da "proučujejo razne stvari".