lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Svet

Trumpa in njegovih odvetnikov ne bo na nadaljevanje zaslišanj

Deli na:
Trumpa in njegovih odvetnikov ne bo na nadaljevanje zaslišanj

Ameriški predsednik Donald Trump. - Foto: Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump je v nedeljo sprejel logično odločitev in zavrnil lastno ter udeležbo svojih odvetnikov na zaslišanjih pred ustavno obtožbo, ki se ta teden selijo iz obveščevalnega v pravosodni odbor predstavniškega doma ameriškega kongresa.

Demokratski predsednik pravosodnega odbora iz nekoč Trumpovega New Yorka Jerrold Nadler je Beli hiši pred dnevi poslal vprašanje, ali bo kdo na zaslišanjih zagovarjal predsednika. Trump je bil pred odločitvijo, da koga pošlje in s tem prizna legitimnost procesu, ki ga zavrača kot lažnega.

Pravnik Bele hiše Pat Cipollone je odboru sporočil, da ne bodo sodelovali, ker je vse skupaj nepošteno. Zato ker Trump ne ve, kdo bodo priče proti njemu in ali bodo demokrati omogočili pošten proces. Zavrnil je tudi udeležbo na akademski razpravi profesorjev prava o institutu impeachmenta oziroma ustavne obtožbe, ker tudi to menda ni pošteno do njega. Sicer pa se lahko v Beli hiši še do petka odločijo, ali bodo morda sodelovali kasneje.

Trump čaka, da se postopek ustavne obtožbe preseli v senat, kjer bodo igro vodili republikanci, ki imajo večino in takrat bo z veseljem sodeloval. Seveda skoraj zagotovo še vedno ne osebno, ker se ne namerava ujeti v past laganja pod prisego. Dosedanji proces, ki ga vodijo demokrati, pa zavrača kot strankarski lov na čarovnice.

Demokrati imajo sicer dokaze naravnost iz predsednikovih ust in ust njegovih sodelavcev, kot tudi dokumente in izjave uslužbencev vlade, da je predsednik pritiskal na Ukrajino, da v zameno za vojaško pomoč in srečanje predsednikov obeh držav v Beli hiši uvede preiskavo Trumpovih političnih nasprotnikov v ZDA. Dokazi gor ali dol, senatni republikanci se bodo o predsednikovi krivdi odločali politično.

Loading...