porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

Anja Baš Njena.si

Slovenska pevka objavila prelepe nosečniške ...

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Svet

Trump začenja obisk na Otoku, z Meghan se ne bo srečal

Deli na:
Trump začenja obisk na Otoku, z Meghan se ne bo srečal

Trump računa, da bo konservativna večina vrhovnega sodišča ZDA na koncu potegnila z njim.. - Foto: Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump bo s srečanjem z britansko kraljico Elizabeto II. v Buckinghamski palači danes začel državniški obisk v Veliki Britaniji. S prvo damo Melanio bosta na Otoku ostala do srede, ko bosta odpotovala na Irsko. Od tem bosta v četrtek odšla v Francijo na praznovanje 75. obletnice zavezniškega izkrcanja v Normandiji.

Trump se je z britansko kraljico srečal že julija lani med uradnim obiskom v Veliki Britaniji. V Londonu bo deležen najvišjih državniških časti in kraljevega pompa.

Ameriški predsedniški par bodo danes v Buckinghamski palači sprejeli kraljica ter princ Charles in njegova žena Camilla. S Charlesom bosta pregledala častno stražo, iz trdnjave Tower pa bodo v čast Trumpu izstrelili topovske salve.

Gostiteljica kosila v palači bo britanska kraljica, udeležil pa se ga bo tudi princ Harry. Njegove soproge Meghan ne bo, ker po nedavnem porodu še ni nastopila državniških dolžnosti.

Kraljica bo nato gostom pokazala razstavo predmetov, ki so pomembni za zgodovino ZDA, popoldne pa bosta Donald in Melania Trump s princem Andrewom v Westminstrski katedrali položila venec pred grobnico neznanemu junaku.

Princ Charles in Camilla bosta v svoji rezidenci gostila čajanko za ameriška gosta, nato pa se bodo vsi skupaj podali na veličasten banket v Buckinghamsko palačo.

Drugi dan obiska, v torek, bo imel Trump zajtrk z odhajajočo britansko premierko Thereso May, sledili bodo pogovori na Downing Streetu ter kosilo. Trump bo zvečer v rezidenci veleposlanika ZDA v Londonu gostil večerjo.

loading...
Loading...