ženska Dobra karma

Nasilje partnerja je ona dojemala kot ljubezen

ženska, bolnišnica Svet24.si

22-letna Tea vendarle lahko objela psičko: "Ob ...

PER-upokojenci trgovina nemcija-reuters Reporter.si

Nemški izhod iz karantene: dalj časa bi v ...

koronavirus, ukc-ljubljana, vstopna-točka, klinični-center Svet24.si

Včeraj zaradi koronavirusa umrli še dve osebi

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_Nuša Rojs Njena.si

Nuša Rojs spet z Mijom

Svet

Trump svari, da lahko koronavirus uniči gospodarstvo

Deli na:
Trump svari, da lahko koronavirus uniči gospodarstvo

Ameriški predsednik Donald Trump. - Foto: Profimedia

Predsednik ZDA Donald Trump je danes zatrdil, da bodo gospodarstvo v ZDA znova zagnali okoli velike noči. Meni namreč, da bi ga lahko ukrepi za omejevanje koronavirusa, če bodo trajali predolgo, uničili.

Trump je za za televizijo Fox News vztrajal, da bo gospodarstvo zagnal okoli velike noči, to je 12. aprila, pri tem pa je zavrnil vprašanja o tem, ali to napoved podpirajo zdravstveni strokovnjaki.

Menil je, da bodo posledice nadaljevanja ukrepov za gospodarstvo hujše od posledic koronavirusa, in za primerjavo navedel, da zaradi navadne gripe ne zapirajo tovarn, prav tako ne zaradi avtomobilskih nesreč, v katerih umre veliko več ljudi.

"Izgubljamo tisoče in tisoče ljudi na leto zaradi gripe. Zaradi tega ne ugasnemo države. Veliko več jih izgubimo v avtomobilskih nesrečah in potem ne kličemo podjetij in jim naročamo, naj ne proizvajajo več. Moramo nazaj na delo," je dejal Trump.

"Če bi odločali zdravniki, bi rekli, naj gospodarstvo miruje še naprej. Dajmo kar zapreti ves svet," je dejal Trump in nato dodal, da tega ne morejo početi. "Neverjetno veliko smrti bo zaradi zaprtja ekonomije in izgube delovnih mest, verjetno več kot zaradi bolezni," je dejal predsednik ZDA.


Voditelj Fox News je Trumpa opozoril, da je Center za nadzor nad boleznimi (CDC) februarja pogrnil pri vzpostavitvi testov za koronavirus v ZDA, ki niso delovali. Trumpa je spomnil, da je takrat dejal, da je test perfekten.

"To je škandalozna neumnost. Totalen lov na čarovnice. Test ni bil dober," je dejal Trump in na vprašanje, kdo je potem storil napako, jezno odvrnil, da niti on niti CDC. "Nihče ni pričakoval česa takega. Nihče ni govoril, da bomo testirali milijone in milijone ljudi," je dejal Trump.

Na televiziji ABC pa je spregovoril vodilni demokratski predsedniški kandidat Joe Biden, ki je poudaril, da izbruh koronavirus ni Trumpova krivda, vendar bi moral predsednik ukrepati hitreje. Biden priznava, da obe strani skušata politizirati krizo, sam pa tega ne počne.

"Nisem kritiziral predsednika, ampak sem pokazal, kje se ne strinjava z ukrepi. Ne gre za demokrate ali republikance. Ko predsednik govori stvari, ki niso točne, ne smemo reči, da laže. Moramo reči, da to ni dejstvo, ampak to je to," je dejal Biden.

V ZDA danes beležijo že 50.000 primerov okužb z novim koronavirusom in 600 mrtvih.

loading...
Loading...