favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump razmišlja o karanteni New Yorka in sosednjih držav

Deli na:
Trump razmišlja o karanteni New Yorka in sosednjih držav

Nakupovanje v New Yorku. - Foto: Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump razmišlja, da bi zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19 razglasil karanteno za zvezno državo New York, žarišče bolezni v ZDA, ter sosednje države, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Obstaja možnost, da bomo danes uvedli kratkoročno, dvotedensko karanteno za New York, verjetno tudi za New Jersey in določene dele Connecticuta," je danes dejal Trump novinarjem ob odhodu iz Bele hiše.

Kot je dodal, prebivalci države New York odhajajo iz države, kar ni prav. Karantena bi jim omejila gibanje zunaj te države.

Governer New Yorka Andrew Cuomo je danes povedal, da so v tej zvezni državi doslej potrdili več kot 52.000 primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je skoraj polovica vseh potrjenih primerov v ZDA. 728 ljudi je umrlo. Cuomo vrhunec epidemije pričakuje v 14 do 21 dneh. Kot je dejal, že pripravlja zaloge medicinske opreme. "Ko krivulja doseže vrh, je prepozno skušati dobirti, kar potrebuješ," je poudaril.

Cuomo je zaradi pandemije tudi napovedal preložitev volitve demokratskega predsedniškega kandidata v državi New York z 28. aprila na 23. junij. Podobno se je že sredi meseca odločila Louisiana, ki je volitve preložila s 4. aprila na 20. junij.