mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Španiji v zadnjih 24 urah 514 smrti zaradi covida-19

Deli na:
V Španiji v zadnjih 24 urah 514 smrti zaradi covida-19

Prizor izpred nakupovalnega središča v Madridu, kjer sozaradi izrednih razmer vzpostavili začasno mrtvašnico. - Foto: Profimedia

V Španiji je zaradi koronavirusne bolezni 19 v zadnjih 24 urah umrlo 514 oseb. Skupno je covid-19 v tej državi Iberskega polotoka zahteval 2696 smrti. V državi so potrdili skoraj 4000 okužb z novim koronavirusom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po podatkih španskega ministrstva za zdravje se je število okužb v primerjavi s ponedeljkovimi podatkih povečalo za 20 odstotkov, in sicer na 39.673 potrjenih okužb z novim koronavirusom, število smrtnih primerov pa za 23,5 odstotka.

Med okuženimi je po podatkih ministrstva kar 5400 zdravstvenih delavcev. To je kar 13 odstotkov vseh potrjenih primerov okužb.

Število okuženih in mrtvih se v Španiji povečuje kljub karanteni, ki so jo tamkajšnje oblasti uvedle 14. marca. Predvidoma jo bodo podaljšali do 11. aprila, kar naj bi danes potrjeval španski parlament.

Vodja španskega kriznega centra za soočanje s koronavirusom Fernando Simon je sicer opozoril, da je potrebnih od sedem do deset dni inkubacijske dobe, da se pokaže, ali ukrepi za omejevanje širjenja virusa delujejo. Tako bodo šele v prihodnjih nekaj dneh lahko ugotovili, ali so vrhunec epidemije v državi že dosegli.

Španija je poleg tega danes zaprosila zvezo Nato za humanitarno pomoč v boju proti koronavirusu, še poroča AFP. Španska vojska že sodeluje v prizadevanjih za zajezitev širjenja okužb.

Zveza Nato naj bi Španiji pomagala predvsem z medicinsko opremo tako za špansko vojsko kot tudi za civiliste. Tudi Španija se namreč sooča s pomanjkanjem medicinske opreme, zlasti testov za ugotavljanje okužbe z virusom in zaščitne opreme za zdravstvene delavce.