ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Svet

Trump pripravljen na pogovore z Iranom brez predpogojev

Deli na:
Trump pripravljen na pogovore z Iranom brez predpogojev

Donald Trump - Foto: Reuters

Ameriški obrambni minister Mark Esper je včeraj dejal, da je predsednik Donald Trump po eskalaciji napetosti v zadnjih tednih pripravljen na pogovore z Iranom brez predpogojev. Trump je sicer včeraj znova opozoril iranske voditelje, naj ne pobijajo protestnikov. Ti so se znova zbrali na demonstracijah zaradi sredine sestrelitve ukrajinskega letala.

"Pripravljeni smo se usesti in se brez predpogojev pogovarjati o novi poti naprej, o nizu korakov, s katerimi bi Iran postal normalnejša država," je Esper dejal v pogovoru za televizijo CBS.

Iz Teherana, kjer so že v soboto potekali protesti, so včeraj znova poročali o demonstracijah na dveh univerzah. Kot navaja nemška tiskovna agencija dpa, so številni udeleženci pozivali k odstopu odgovorne za sestrelitev ukrajinskega letala, ki jo je iranska vojska priznala v soboto.

Pred britanskim veleposlaništvom v Teheranu pa se je včeraj zbralo okoli 200 ljudi, ki so zažgali britansko zastavo v protest proti veleposlaniku Robu Macairu, ki se je v soboto udeležil žalne slovesnosti za 176 ubitih v sestrelitvi letala. Vzklikali so tudi "smrt Britaniji", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iranska policija je Macaira v soboto za nekaj časa pridržala, ker da se je udeležil protestov proti režimu. Uradni London je zaradi dogodka že protestiral, obsodbi prijetja veleposlanika pa se je pridružil tudi visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell.

Loading...