feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Svet

Trump pripravljen na pogovore z Iranom brez predpogojev

Deli na:
Trump pripravljen na pogovore z Iranom brez predpogojev

Donald Trump - Foto: Reuters

Ameriški obrambni minister Mark Esper je včeraj dejal, da je predsednik Donald Trump po eskalaciji napetosti v zadnjih tednih pripravljen na pogovore z Iranom brez predpogojev. Trump je sicer včeraj znova opozoril iranske voditelje, naj ne pobijajo protestnikov. Ti so se znova zbrali na demonstracijah zaradi sredine sestrelitve ukrajinskega letala.

"Pripravljeni smo se usesti in se brez predpogojev pogovarjati o novi poti naprej, o nizu korakov, s katerimi bi Iran postal normalnejša država," je Esper dejal v pogovoru za televizijo CBS.

Iz Teherana, kjer so že v soboto potekali protesti, so včeraj znova poročali o demonstracijah na dveh univerzah. Kot navaja nemška tiskovna agencija dpa, so številni udeleženci pozivali k odstopu odgovorne za sestrelitev ukrajinskega letala, ki jo je iranska vojska priznala v soboto.

Pred britanskim veleposlaništvom v Teheranu pa se je včeraj zbralo okoli 200 ljudi, ki so zažgali britansko zastavo v protest proti veleposlaniku Robu Macairu, ki se je v soboto udeležil žalne slovesnosti za 176 ubitih v sestrelitvi letala. Vzklikali so tudi "smrt Britaniji", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iranska policija je Macaira v soboto za nekaj časa pridržala, ker da se je udeležil protestov proti režimu. Uradni London je zaradi dogodka že protestiral, obsodbi prijetja veleposlanika pa se je pridružil tudi visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell.

loading...
Loading...