Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump in Kim se bosta konec februarja spet srečala

Deli na:
Trump in Kim se bosta konec februarja spet srečala

Kim Jong Un in Donald Trump. - Foto: Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump in severnokorejski voditelj Kim Jong-un se bosta znova srečala konec februarja, je včeraj sporočila tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders. povedala je še, da bo kraj srečanja določen kasneje. Za gostitelja drugega vrha po lanskoletnem srečanju junija v Singapurju se ponuja Vietnam.

Sandersova je novico sporočila, potem ko je Trump v Beli hiši sprejel odposlanca severnokorejskega voditelja, generala Kim Yong-chola. Srečanje med Trumpom in generalom Kimom je trajalo kar uro in pol.

Severnokorejski odposlanec se je pred Trumpom včeraj v Washingtonu srečal z državnim sekretarjem ZDA Mikom Pompeom, State Department pa je sporočil, da je šlo za dober pogovor.

Trump in Kim Jong-un sta se prvič sešla v Singapurju junija lani. Tedaj sta podpisala dokument, ki ga Washington razlaga kot zavezo Pjongjanga za popolno jedrsko razorožitev. Dokument sicer pravi, da bosta voditelja delala v smeri popolne denuklearizacije Korejskega polotoka, kar si vsaka stran razlaga po svoje.

Od Singapurja naprej pa vsaj ni medsebojnih zmerjanj obeh voditeljev, Severna Koreja ni izvedla nobenega jedrskega ali raketnega poskusa, narejeni pa so bili določeni koraki v smeri izboljšanja odnosov med Severno in Južno Korejo.