moški Dobra karma

Tarot napoved: finance, ljubezen in nasvet

kanarski otoki, puščavski pesek Svet24.si

FOTO in VIDEO: Puščavski pesek prekril Kanarske ...

Screenshot 2020-02-23 at 17.43.50 Reporter.si

Zakulisje koruzne koalicije: zakaj bodoči ...

prej potem Svet24.si

Nevarno in grdo: reklamne table povsem zasičile ...

zidar-snezic-jankovic Necenzurirano

To so poslovneži, ki se milijonskih dolgov ...

Sandra Klemm – Sendi 2 Njena.si

Se spomnite Sendi? Ste jo opazili na odru EME?

goran-jurenec Njena.si

Sanjski Goran zaslužek iz šova podaril v ...

Svet

Trump: Predsednik bo napadel Iran, ker misli, da je to edini način, da bo izvoljen. Mar ni to patetično?

Deli na:
Trump: Predsednik bo napadel Iran, ker misli, da je to edini način, da bo izvoljen. Mar ni to patetično?

Donald Trump je leta 2011 napovedoval, da bo Obama napadel Iran. - Foto: YouTube

Predsednik bo enkrat pred volitvami napadel Iran, ker misli, da je to edini način, da bo izvoljen, je leta 2011 Donald Trump kritiziral politiko tedanjega predsednika ZDA Baracka Obame do Irana. Osem let kasneje je sam v volilnem letu na pragu vojne z Iranom.

Trump je v letih 2011 in 2012 vztrajno napovedoval, da bo Obama začel vojno z Iranom, da bi si tako zagotovil ponovno izvolitev.

»Naš predsednik bo začel vojno z Iranom, ker se absolutno ni sposoben pogajati. Šibak je in neučinkovit,« je leta 2011 dejal Trump. In še: »Resen problem v Beli hiši imamo. Prepričan sem, da bo enkrat pred volitvami napadel Iran, ker misli, da je to edini način, da bo izvoljen. Mar ni to patetično.«

Vse to in še več je Trump povedal v na YouTubeu objavljenem videu (kasneje zbrisanem), ki je le ena mnogih od Trumpovih kritik Obamove politike do Irana. Vztrajal je še, da bi pred vojaškimi operacijami zoper Iran morali izčrpati vse druge možnosti, da se ustavi iranski jedrski program.Trump je več mesecev napovedoval vojno, ki naj bi jo Obama začel pred volitvami, in v oddaji Justice with Judge Jeanine na televiziji Fox News je še samozavestno dodal, da so se mnoge njegove napovedi že uresničile.

Vojne ni bilo, Obama je bil vseeno izvoljen, z Iranom pa je sklenil sporazum, ki je v zameno za ukinitev mednarodnih sankcij znatno omejil iranski jedrski program. Ko je sam postal predsednik, je Trump ZDA umaknil iz jedrskega sporazuma in ponovno uvedel sankcije zoper Iran, ta teden pa je z likvidacijo vplivnega iranskega generala v Bagdadu razdražil Iran in iraške šiite, ki so v tej državi večina.

loading...
Loading...