Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump o Tillersonu: Nisva se strinjala o nekaterih stvareh

Deli na:
Trump o Tillersonu: Nisva se strinjala o nekaterih stvareh

Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je danes ob pojasnjevanju svoje odločitve o odstavitvi državnega sekretarja Rexa Tillersona dejal, da se s Tillersonom nista strinjala o številnih stvareh, vključno glede iranskega jedrskega programa. Tillersonov svetovalec Steve Goldstein je medtem izjavil, da Tillersonu niso znani razlogi za Trumpovo odločitev.

"Dejansko sva dobro shajala, a se nisva strinjala o nekaterih stvareh. Če pogledate dogovor z Iranom, sem menil, da je grozen, on je menil, da je dober. Želel sem ga bodisi prekiniti ali nekaj narediti, on je menil nekoliko drugače. Tako da dejansko nisva bila enakih misli," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP novinarjem dejal ameriški predsednik.

Goldstein je medtem izjavil, da Tillerson ni govoril s Trumpom, preden je ta danes objavil, da ga je odstavil. "Državni sekretar ni govoril s predsednikom to jutro in ne ve za razloge, a je hvaležen za priložnost, ki jo je dobil, in še vedno meni, da je javna služba plemenit poziv, ki ga ni mogoče obžalovati," je na Twiterju objavil Tillerson. Dodal je, da Tillersonovemu nasledniku Pompeju "želijo vse dobro".