Esada Okić Svet24.si

FOTO: Nenadna smrt rosno mlade bosanske ...

energija Dobra karma

Na voljo sta nam obe, Božanska in zemeljska - ...

meghan markle, kraljica elizabeta II Svet24.si

Bosta Meghan in Harry kraljico pustila na cedilu?

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

vesolje Dobra karma

Tedenski horoskop: po divjanju končno ...

Selena Gomez Frozen Najstnica.si

Je Selena najboljša starejša sestra?

Denis Toplak Njena.si

Denis Toplak na lepotni operaciji

Svet

Trump o svojem bivšem svetovalcu Boltonu: Žilav je, ni pa pameten

Deli na:
Trump o svojem bivšem svetovalcu Boltonu: Žilav je, ni pa pameten

Svetovalec predsednika ZDA za nacionalno varnost John Bolton. - Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump, ki se rad pohvali, da v svojo vlado sprejema le najboljše in najbolj pametne ljudi, je v sredo izjavil, da je njegov bivši svetovalec za nacionalno varnost John Bolton žilav, ni pa ravno pameten, še posebej ne zaradi komentarjev, v katerih je bil preveč oster do voditelja Severne Koreje Kim Jong-una.

Trump je Boltona odpustil v torek, Bolton pa trdi, da je odstopil sam. Ponavlja se zgodba številnih drugih članov Trumpove vlade, ki so v vlado po predsednikovih zagotovilih prišli zaradi izjemnih sposobnosti in pameti, ko so odhajali, pa jih je označil za nesposobne in neumne.

Trump na veliko razglaša svoje prijateljstvo s Kimom in omenja "čudovita pisma", ki jih prejema, Bolton pa je bil vedno zagovornik trde roke do komunistične države.

Ameriški predsednik je v sredo dejal, da sta se z Boltonom začela prepirati že leta 2018, ko se Trump ni strinjal s predlogom svojega svetovalca, da bi jedrsko razorožitev Libije uporabili kot model za Severno Korejo.

Diktatorja Libije Moamarja Gadafija so leta 2011 strmoglavili in ubili, Trump pa si očitno ne želi podobne usode za Kima. "Poglejte, kaj se je zgodilo Gadafiju," je novinarjem dejal Trump in dodal, da Kim ni želel imeti opravka z Boltonom, kar mu Trump ne zameri.

Bolton sicer po ocenah komentatorjev od samega začetka ni bil primeren za visok položaj v Trumpovi vladi, saj velja za jastreba v zunanji politiki do Rusije in Severne Koreje. Bolton se je Trumpu prikupil, ker ga je intenzivno zagovarjal na televiziji Fox News.

loading...
Loading...