Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

par Petisvet.si

Letnica našega rojstva nam točno določi partnerja

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

Svet

Trump je lahko zadovoljen z izsledki Muellerjeve preiskave

Deli na:
Trump je lahko zadovoljen z izsledki Muellerjeve preiskave

Foto: Reuters - Donald Trump

Pravosodni minister ZDA Robert Barr je v povzetku preiskovalnega poročila posebnega tožilca Roberta Muellerja, ki ga je poslal v kongres, zapisal, da Mueller ni sklenil, da je predsednik ZDA Donald Trump zagrešil kaznivo dejanje, vendar pa ga tudi ni opral krivde.

Mueller je v petek predal poročilo o svoji preiskavi, ki se je začela spomladi leta 2017, ko je Trump odpustil direktorja FBI Jamesa Comeyja zaradi preiskave ruskega vpletanja v ameriške volitve 2016. Trump je to sam izjavil na televiziji NBC, vendar pa Mueller tega dejanja ni opredelil kot kaznivo dejanje oviranja pravosodja.

Poročilo je zaupno, pravosodni minister Barr pa je za zdaj poslal kongresu le povzetek na štirih straneh. Kongresni demokrati zahtevajo objavo celotnega poročila, za kar se Barr za zdaj še ni odločil.

Barr v povzetku med drugim piše, da preiskava ni odkrila, da je predsednik Trump ali kdo iz njegove kampanje sodeloval v zaroti z Rusijo za vplivanje na predvolilno kampanjo leta 2016. Barr pa obenem pravi, da Muellerjeva preiskava Trumpa ni oprala krivde oziroma razglasila za nedolžnega oviranja pravosodja oziroma kaznivega dejanja.

"Za vsako od štirih relevantnih dejanj, ki jih zadeva preiskava, poročilo podaja dokaze na obeh straneh in pušča odprta težka vprašanja zakona in dejstev, ali se lahko predsednikova dejanja in namen razumejo kot oviranje pravosodja," razlaga Barr in dodaja, da sta z namestnikom Rodom Rosensteinom sklenila, da preiskovalni dokazi niso dovolj za sklep, da je predsednik zagrešil oviranje pravosodja.

Mueller prav tako ni našel dovolj dokazov, da bi Trumpovi sodelavci pomagali Rusom pri vpletanju v volitve 2016.

Loading...