pia filipcic 1 Odkrito.si

Znana Slovenka s hudo poškodbo glave

andrew freund Svet24.si

Našli pogrešanega 5-letnika. V plastiko ovito ...

Svetlobni delavci Petisvet.si

Čigav prihod napoveduje stara prerokba?!

Državni svetniki Svet24.si

Zdravstvo razpada, najpomembnejše vprašanje pa ...

meghan markle Svet24.si

Meghan Markle ima izgovor, da ji ne bo treba ...

tina in miha poljub Njena.si

Strasten poljub ni bil del koreografije

gaja Njena.si

S taktiko do zmage: Gaja Rozman postala ...

Svet

Trump je lahko zadovoljen z izsledki Muellerjeve preiskave

Deli na:
Trump je lahko zadovoljen z izsledki Muellerjeve preiskave

Foto: Reuters - Donald Trump

Pravosodni minister ZDA Robert Barr je v povzetku preiskovalnega poročila posebnega tožilca Roberta Muellerja, ki ga je poslal v kongres, zapisal, da Mueller ni sklenil, da je predsednik ZDA Donald Trump zagrešil kaznivo dejanje, vendar pa ga tudi ni opral krivde.

Mueller je v petek predal poročilo o svoji preiskavi, ki se je začela spomladi leta 2017, ko je Trump odpustil direktorja FBI Jamesa Comeyja zaradi preiskave ruskega vpletanja v ameriške volitve 2016. Trump je to sam izjavil na televiziji NBC, vendar pa Mueller tega dejanja ni opredelil kot kaznivo dejanje oviranja pravosodja.

Poročilo je zaupno, pravosodni minister Barr pa je za zdaj poslal kongresu le povzetek na štirih straneh. Kongresni demokrati zahtevajo objavo celotnega poročila, za kar se Barr za zdaj še ni odločil.

Barr v povzetku med drugim piše, da preiskava ni odkrila, da je predsednik Trump ali kdo iz njegove kampanje sodeloval v zaroti z Rusijo za vplivanje na predvolilno kampanjo leta 2016. Barr pa obenem pravi, da Muellerjeva preiskava Trumpa ni oprala krivde oziroma razglasila za nedolžnega oviranja pravosodja oziroma kaznivega dejanja.

"Za vsako od štirih relevantnih dejanj, ki jih zadeva preiskava, poročilo podaja dokaze na obeh straneh in pušča odprta težka vprašanja zakona in dejstev, ali se lahko predsednikova dejanja in namen razumejo kot oviranje pravosodja," razlaga Barr in dodaja, da sta z namestnikom Rodom Rosensteinom sklenila, da preiskovalni dokazi niso dovolj za sklep, da je predsednik zagrešil oviranje pravosodja.

Mueller prav tako ni našel dovolj dokazov, da bi Trumpovi sodelavci pomagali Rusom pri vpletanju v volitve 2016.

Loading...