nelly-in-ashanti Svet24.si

Presenečenje! Nelly in Ashanti sta se "na ...

pot na rakovo jelšo Svet24.si

Zakonca Bajželj odhajata v hišni pripor, ...

andrej vizjak bobo Necenzurirano

NPU preiskuje nekdanjega ministra Janševe vlade: ...

rtv slovenija protest bobo Reporter.si

Kdo je »junak« na RTVS, ki se vsak dan vozi 140 ...

mestna hiša Ekipa24.si

Spektakularni posnetki z vrha! Tako je videti ...

sara-aras, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Srečno poročena Sara o soprogu in ljubezni

slovenija navijaci nogomet 224 pm Ekipa24.si

Kakšni prizori iz Münchna!! Slovenski navijači ...

Svet

Trump je kriv: prestopnik na poti v Belo hišo

Deli na:
Trump je kriv: prestopnik na poti v Belo hišo

Kriv je: časopisne naslovnice po izreku sodbe Trumpu. - Foto: Profimedia

Donald Trump je že poldrugi teden uradno obsojeni kriminalec. Pet Američank in sedem Američanov je sklenilo, da je kriv vseh 34 obtožb o ponarejanju poslovnih dokumentov, ko je za politične namene prikrival skakanje čez plot in varanje noseče žene Melanie s porno zvezdo Stormy Daniels.

Toda edino, kar velja, bo razsodba milijonov volivcev, ko bodo novembra odločali, ali so mu kljub vsemu znova pripravljeni odpreti vrata v Belo hišo. Prve analize kažejo, da je sodna odločitev, ki bi včasih uničila politične kariere, predvsem utrdila prepričanje na obeh polih, da gre za mesijanski boj dobrega proti zlu.

Trump ima trdno v rokah dovolj velik del najbolj odločnih volivcev republikanske stranke, da je pred njim hočeš nočeš pokleknila skoraj celotna politična elita na desnici in romala v New York izražat solidarnost s takrat še obtožencem.

Vodja republikanskih poslancev Mike Johnson, ki pravi, da je Sveto pismo temelj njegovega pogleda na svet, je kljub temu podprl prešuštnika in sodni postopek označil za »prevaro«.

Republikanci skušajo te dni pozornost preusmeriti v zvezno državo Delaware, kjer sodijo Hunterju Bidnu. Sin predsednika ZDA je obtožen zavestnega laganja pri nakupu orožja, saj naj bi prikril, da naj bi takrat užival prepovedane droge, kar je kaznivo dejanje.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24