Foto1 Svet24.si

Pomurski policisti iščejo ukraden traktor

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Enemu najbogatejših Slovencev rubijo vilo na Krku

brecelj golob vlada Reporter.si

Erik Brecelj še ni obupal nad Golobom, ki mu je ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

slovenija Ekipa24.si

Kakšno presenečenje! Kakšno glasbo vrtijo naši...

Svet

Trump je kriv: prestopnik na poti v Belo hišo

Deli na:
Trump je kriv: prestopnik na poti v Belo hišo

Kriv je: časopisne naslovnice po izreku sodbe Trumpu. - Foto: Profimedia

Donald Trump je že poldrugi teden uradno obsojeni kriminalec. Pet Američank in sedem Američanov je sklenilo, da je kriv vseh 34 obtožb o ponarejanju poslovnih dokumentov, ko je za politične namene prikrival skakanje čez plot in varanje noseče žene Melanie s porno zvezdo Stormy Daniels.

Toda edino, kar velja, bo razsodba milijonov volivcev, ko bodo novembra odločali, ali so mu kljub vsemu znova pripravljeni odpreti vrata v Belo hišo. Prve analize kažejo, da je sodna odločitev, ki bi včasih uničila politične kariere, predvsem utrdila prepričanje na obeh polih, da gre za mesijanski boj dobrega proti zlu.

Trump ima trdno v rokah dovolj velik del najbolj odločnih volivcev republikanske stranke, da je pred njim hočeš nočeš pokleknila skoraj celotna politična elita na desnici in romala v New York izražat solidarnost s takrat še obtožencem.

Vodja republikanskih poslancev Mike Johnson, ki pravi, da je Sveto pismo temelj njegovega pogleda na svet, je kljub temu podprl prešuštnika in sodni postopek označil za »prevaro«.

Republikanci skušajo te dni pozornost preusmeriti v zvezno državo Delaware, kjer sodijo Hunterju Bidnu. Sin predsednika ZDA je obtožen zavestnega laganja pri nakupu orožja, saj naj bi prikril, da naj bi takrat užival prepovedane droge, kar je kaznivo dejanje.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24