severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Svet

Trump je kriv: prestopnik na poti v Belo hišo

Deli na:
Trump je kriv: prestopnik na poti v Belo hišo

Kriv je: časopisne naslovnice po izreku sodbe Trumpu. - Foto: Profimedia

Donald Trump je že poldrugi teden uradno obsojeni kriminalec. Pet Američank in sedem Američanov je sklenilo, da je kriv vseh 34 obtožb o ponarejanju poslovnih dokumentov, ko je za politične namene prikrival skakanje čez plot in varanje noseče žene Melanie s porno zvezdo Stormy Daniels.

Toda edino, kar velja, bo razsodba milijonov volivcev, ko bodo novembra odločali, ali so mu kljub vsemu znova pripravljeni odpreti vrata v Belo hišo. Prve analize kažejo, da je sodna odločitev, ki bi včasih uničila politične kariere, predvsem utrdila prepričanje na obeh polih, da gre za mesijanski boj dobrega proti zlu.

Trump ima trdno v rokah dovolj velik del najbolj odločnih volivcev republikanske stranke, da je pred njim hočeš nočeš pokleknila skoraj celotna politična elita na desnici in romala v New York izražat solidarnost s takrat še obtožencem.

Vodja republikanskih poslancev Mike Johnson, ki pravi, da je Sveto pismo temelj njegovega pogleda na svet, je kljub temu podprl prešuštnika in sodni postopek označil za »prevaro«.

Republikanci skušajo te dni pozornost preusmeriti v zvezno državo Delaware, kjer sodijo Hunterju Bidnu. Sin predsednika ZDA je obtožen zavestnega laganja pri nakupu orožja, saj naj bi prikril, da naj bi takrat užival prepovedane droge, kar je kaznivo dejanje.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24