Revija Reporter
Svet

Trump hoče odpreti šole, a šola njegovega sina Barrona se jeseni še ne bo popolnoma odprla

M. M.

28. jul. 2020 11:03 Osveženo: 11:05 / 28. 7. 2020

Deli na:

Barron in Donald Trump avgusta 2019.

Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump pritiska za zvezne države, naj kljub rastočemu številu okužb s koronavirusom normalno odprejo šole. A St. Andrew's Episcopal School, prestižna washingtonska šola, ki jo obiskuje njegov sin Barron, se septembra še ne namerava popolnoma odpreti.

Prejšnji teden je Trump dejal, da »nima problema« s tem, da se Barron in njegovi vnuki normalno vrnejo v šole.

Toda St. Andrew's z jesenjo ne bo deloval po starem. Šola se pripravlja tako na možnost popolnega šolanja na daljavo kot tudi na hibridni način šolanja, po katerem bi učenci le del časa preživeli v šoli, sicer pa bi delali od doma.

Vodstvo šole upa, da se bodo jeseni razmere že toliko umirile, da bodo lahko izvajali hibridni model šolanja, odločitev pa bo sprejeta 10. avgusta, mesec dni pred začetkom novega šolskega leta.

Predsednik Trump pravi, da bodo šole sprejele »obupno odločitev«, če bodo nadaljevale s šolanjem na daljavo. »Ker otroci in starši tudi umirajo od te travme. Umirajo, ker ne morejo početi kar počnejo. Matere ne morejo iti v službo, ker morajo nenadoma ostati doma in skrbeti za otroka, in očetje,« je argumentiral.